Престъпник въртял бизнес на полицейския шеф Иван Попов от Банско (ВИДЕО)

Укрива ли шефът на полицията в Банско издирван за ПТП? На видеото се вижда, как издирваният Стефан Атанасов управлява автомобила на полицейския шеф пред закусвалнята, където работи незаконно.

Началника на полицията в Банско Иван Попов укрива от няколко месеца издирван за причиняване на тежка кататастрофа в местността Предел, съобщава в днешния брой в. Уикенд..

Според сигнал изпратен до отдел Вътрешна сигурност към МВР, инспектората на полицията, директора на ОД на МВР-Благоевград, в. Уикенд, съобщава: Ченге №1 на Банско е приютил при себе си осъден, който причинил тежка катастрофа преди 15 години в местността Предел, като на пострадалата от него Надежда Георгиева от Пловдив трябва да плати сумата от 80 000 лева.

Стефан Атанасов е много кратно търсен на адрес по лична карта в разложкото село Баня от служители на Районното полицейско управление в Разлог, Районна прокуратура Разлог и Частен съдебен изпълнител Г. Цеклеов. След като близките роднини в село Баня са уведомили кварталния полицейски инспектор, че лицето живее и работи в Банско, започва сагата.

В сигнала се посочва още, че в РУП-Банско е постъпила жалба от Надежда Георгиева срещу лицето Стефан Атанасов с вх. №379400-835/2017 по описа на РУП-Банско. Същата жалба е пусната и в РУП-Разлог с вх. № 331000-310/2017, а преписката в Районна прокуратура е под № 35/2017. Входа на проверката началника на РУП-Банско отговаря, че това лице не е жител на град Банско и връща преписката на РУП-Разлог, които преустановяват издирването му.

Близки на пострадалата в ПТП обаче научават, че издирваният Стефан Атанасов не само живее в Банско, но и работи. Оказа се, че движи бизнеса на полицейския шеф Иван Попов с производство и продажба на закуски. Скандалното в случая е, че издирваното лице управлява личния автомобил на полицейския шеф и разнася закуски по търговските обекти в курортното градче.

В сигнала още се посочва, че Стефан Атанасов работи в цеха за закуски от есента на 2016 год при полицейския шеф, който го прикрива и от органите на реда и злоупотребява със службното си положение, издавайки документи на МВР с невярно съдържание.

След като сигнала срещу Иван Попов е испратен до отдел Вътрешна сигурност към МВР, инспектората на полицията, директора на ОД на МВР-Благоевград, шефът на полицията в Банско излиза в отпуск.

Репортер на Pirinsko.com посети закусвалнята, където е сниман Стефан Атанасов пред къщата на полицейския шеф, от където е видно, че закусвалнята е собственост на фирма “Йони Джи” с управител Анастасия Попов и никъде на фигурира името на Иван Попов. Но там бе автомобила  с който Атанасов разнася закуски в търговските обекти, като същия автомобил многократно е паркиран на служебния паркинг в Районното полицейско управление – Банско.

 Екип на вяра потърси шефът на полицията, но той не си вдигна телефона.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

СКАНДАЛНО! Издирван от МВР и ЧСИ продава закуски с колата на полицейски шеф в Банско (ВИДЕО) снимка 0СКАНДАЛНО! Издирван от МВР и ЧСИ продава закуски с колата на полицейски шеф в Банско (ВИДЕО) снимка 1