Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаПривеждат в затвора братя Карастоянови за убийството на Николай Радев - Отвертката...

Привеждат в затвора братя Карастоянови за убийството на Николай Радев – Отвертката в Дупница

Привеждат в затвора в Бобов дол анестезиологът д-р Николай Карастоянов и брат му Иван (Джаджата) от Дупница.

Те ще излежат ефективна присъда след окончателното решение на ВКС по делото за убийството на Николай Радев – Отвертката.

Братята получиха по 4 и 3 г. лишаване от свобода, а баща им – стоматологът д-р Владимир Карастоянов е с условна присъда от 3 г. Изпитателният срок е с петгодишна давност. Тримата ще трябва да платят и обезщетение на родителите на убития по 120 хил. лв. и 50 хил. лв. и на съпругата му Милена.

Присъдата от ВКС е получена за изпълнение в Окръжна прокуратура – Кюстендил в сряда, съобщи 24chasa.bg.

Николай Радев почина на 11 март 2014 г. след скандал в заведение „Колата” в Дупница с фамилия Карастоянови. Кървавият екшън се бе разиграл след спречкване на Отвертката с дъщерята на д-р Николай Карастоянов – Владимира Карастоянова, с която Радев имал отношения.

На първа инстанция бащата и двамата му синове получиха общо 37 г. затвор. След това присъдите им бяха намалени и определени като условни. ВКС два пъти връща делото и при последното му гледане, в понеделник съдът излезе с окончателно решение за ефективна присъда по 3 и 4 г. за братята. Баща им – известният дупнишки стоматолог д-р Владимир Карастоянов, е осъден условно.

RELATED ARTICLES

Most Popular