Tuesday, May 21, 2024
HomeАктуално от днесПрогнозата за предстоящите почивни дни

Прогнозата за предстоящите почивни дни

Бури с градушки в някои райони на България
В понеделник сутринта могат да се очакват мъгли в източната половина на страната. До обяд времето ще е тихо и спокойно. В часовете до вечерта над Централна и Източна България отново ще има условия за по-интензивна гръмотевична активност с локални бури с краткотраен, в определени моменти интензивен валеж. Запазва се и опасността за градушки. Дневни температури – между 26 и 31 градуса.
Във вторник на изток ще има предпоставки за понижена видимост сутринта. В хода на деня облачността ще се увеличава, но незначителни валежи са възможни само на места по планините. Температурите ще се повишат и следобед в равнинната част на страната термометрите ще докоснат 30 градуса, а в западната част на Дунавската равнина ще достигнат 31-32 градуса.
В средата на седмицата ще захладнее с нахлуване на студен въздух от север. Студеният фронт ще е причина за по-силен вятър и валежи, които ще обхванат поетапно почти цялата страна в сряда и предимно Югоизтока в четвъртък. Температурите ще паднат до нива от 20 до 25 градуса.
Краят на седмицата ще е топъл – с повече слънце в петък и събота и с повишена вероятност от следобедни валежи в неделя. Непосредствено преди 24 май се очертава нов студен фронт над страната с валежи и гръмотевици. Веднага след това – мощно затопляне с летни стойности на термометрите и повече слънце. Повишена вероятност от валежи ще има и около самия край на месец май.
Източник:NOVA
RELATED ARTICLES

Most Popular