Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, причинил смъртта на дете в Русе

Окръжната прокуратура в Русе привлече като обвиняем и арестува за 72 часа шофьора, причинил вчера смъртта на петгодишното дете в кв. “Долапите”. Това съобщиха от прокуратурата.
От там информираха още, че досега 76-годишният П.С. е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия – при първия инцидент е причинил смъртта на друг човек, а при втория пострадалият е получил наранявания, квалифицирани като средна телесна повреда.
Както БТА съобщи, сигналът за произшествието е постъпил на тел. 112 в 11,32 ч. вчера. Камионът блъска и убива на място пресичащото ул. “Бяла черква” петгодишно момиче. Шофьорът не спира и напуска мястото на произшествието. Около два часа по-късно 76-годишният мъж и товарният камион ГАЗ-53 са открити от полицията в централната част на Русе.
В обвинението на шофьора са включени три нарушения на правилата за движение по пътищата, довели до смъртния резултат, както и бягство от местопроизшествието. По делото са извършени огледи, иззети са веществени доказателства, изискани са справки и са разпитани свидетели. Назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза.
Ако бъде признат за виновен, мъжът може да получи от 3 до 15 години затвор и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
Разследването по делото продължава. /БТА