Wednesday, June 12, 2024
HomeНовиниБългарияПрокуратура издаде европейска заповед за Брендо

Прокуратура издаде европейска заповед за Брендо

Банев е осъден на 6 години затвор за пране на пари от трафик на дрога

Софийската градска прокуратура (СГП) издаде вчера европейска заповед за арест на Евелин Банев (Брендо) с цел изпълнение на постановената спрямо него осъдителна присъда от 6 години „лишаване от свобода“.

Евелин Банев е осъден за това, че през периода от 17 октомври 2002 до 30 май 2005 г. на територията на Република България, Великобритания и Северна Ирландия, Британските Вирджински острови, Конфедерация Швейцария и Република Австрия е участвал в организирана престъпна група, създадена с цел да извърши финансови операции със средства, за които е знаел, че са от трафик на наркотични вещества.

Присъдата спрямо Банев е в сила на 26.04.2018 г. и Софийската градска прокуратура е разпоредила задържане на осъдения Банев и привеждането му в затвора. Спрямо него е наложена и забрана за напускане пределите на страната. След като е установено, че той не пребивава на известните адреси и местонахождението му в страната е неизвестно, Банев е обявен последователно за местно, общодържавно и международно издирване.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular