Прокурор Владимир Шейтанов разследва палежа на къщата на известния адвокат Румен Антимов в Кюстендил, потърпевшият: Баща ми е много притеснен

 

21-04-01-vladimir-6eitanov
Владимир Шейтанов, наблюдаващ прокурор

Районната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство за палеж срещу неизвестен извършител по случая със запалената къща на адвоката Румен Антимов.

21-04-01-galina-dimitrovaГалина Димитрова, говорител Районна прокуратура – Кюстендил
Галина Димитрова, говорител Районна прокуратура – Кюстендил

Бившият районен прокурор Владимир Шейтанов е наблюдаващ по случая. Говорителят Галина Димитрова поясни, че след като станат готови техническите експертизи, ще се преценява дали преписката ще премине на по-горната Окръжна прокуратура.

По данни на полицията заради пожара в къщата на семейство Антимови е изгоряла покъщнина и са опушени 50 кв.м стени.

„Не искам да коментирам щети.

21-04-01-rumen-antimov11-1
Адвокат Румен Антимов

Всичко е въпрос на финансова преценка. Пожарът обаче е притеснил сериозно моя баща, който е на 94 години“, коментира потърпевшият Антимов. Той има 21 години адвокатски стаж. При провелите се два избора за председател на Адвокатската колегия първо успя да победи Емил Велинов, а след това съученика си Константин Дингозов.

Самият Румен Антимов все още не е станал председател на Адвокатската колегия, тъй е подадена поредната жалба за избора му, този път към Върховния касационен съд. „Не мога нито да потвърдя, нито да отрека версията палежът на къщата ми да е свързан с този факт. Всичко е възможно, очаквам полицията да си свърши работата. Колкото до недоволните клиенти, такива винаги ги има, но пред мен никой не е казвал, че е такъв. Просто трябва да се прецизират нещата. Не искам да влияя на разследването, затова не мога да кажа подозирам или не подозирам някого по случая“, каза още адвокат Румен Антимов. Съпругата му също е с юридическо образование.