Прокурорският син от Перник: Заклевам се в майка ми, че не съм побойник

Снимка -  БТА

Кюстендилският съд го върна в ареста

Кюстендилският окръжен съд потвърди взетата от Районния съд в Дупница мярка за неотклонение спрямо сина на окръжния прокурор от Перник Бисер Михайлов – Васил. Решението не подлежи на обжалване и протест.

Пред съда Васил Михайлов каза, че иска по-лека мярка, за да се радва на близките и малката свобода, която има, докато е под домашен арест. Той разказа, че е подложен на психологически натиск, защото на възрастта си, на която връстниците му влизат в университет, той влиза в затвора. “Заклевам се в майка ми, която единствено обичам, че съм обвинен за побойник – нещо, което не съм аз”, каза Михайлов и добави, че е “добър човек”, макар да е правил и недобри неща. Според обясненията му пред съда обвиненията на бившата му приятелка са плод на ревността ѝ към него и за тях няма никакви доказателства.

В края на миналия месец Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на 20-годишния мъж, привлечен от Софийската районна прокуратура като обвиняем за престъпление – закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка.

Правото не следва да бъде опазено от магистрати, които не го познават, но го упражняват като занаят, каза след заседанието защитникът на обвиняемия Любомир Таков, който цитира съдия от Апелативния специализиран наказателен съд. “Веднага ще пусна ново искане за изменение на мярката на неотклонение” посочи Таков и коментира, че решението на Кюстендилския окръжен съд е “възмутително”.