Sunday, June 16, 2024
HomeРегионБлагоевградПуснаха под домашен арест мъжа, обвинен в жесток побой над жена в...

Пуснаха под домашен арест мъжа, обвинен в жесток побой над жена в Благоевград

Пребитата Стефка Терзийска: Човекът, който ме направи инвалид, ще си бъде вкъщи на спокойствие

Апелативният съд в София пусна под домашен арест мъжа, пребил жена с метален прът пред дома ѝ в Благоевград, съобщи Нова телевизия.  При нападението Стефка Терзийска загуби и едното си око. Извършителят беше задържан и обвинен в опит за убийство, но мярката му вече е изменена от “задържане под стража” в “домашен арест”. В същото време развитие около това кой е поръчал на Кирил Лукаров да пребие Стефка Терзийска към момента няма.

Мотивите на съда, за да пусне мъжа под домашен, е, че скоро изтичал законовият срок за задържането му под стража. Освен това магистратите прецениха, че е намалял интензитетът на опасност за извършване на друго престъпление от страна на обвиняемия.

Стефка Терзийска

„Лечението и възстановяването ми продължава. Нараняванията ми са сериозни. Имам окончателна загуба на зрението на лявото ми око. Трудно е да се свикне с такава мисъл. Малко е да се каже, че съм възмутена от решението на съда. Човекът, който ме нападна с цел да ме убие, който преобърна живота ми и ме направи инвалид за цял живот, ще си бъде вкъщи на спокойствие”, заяви Стефка Терзийска в ефира на „Здравей, България”.

„Какво мога да очаквам оттук-нататък? Ако реши да организира ново нападение срещу мен, кой може да му попречи? Живеем в малък град. Чувах заплахи по наш адрес – от хора от близкото му обкръжение. Притеснявам се. Имам деца”, сподели Терзийска.

RELATED ARTICLES

Most Popular