Sunday, June 16, 2024
HomeРегионБлагоевградПърви в България! Усъвършенстват административните услуги чрез модела CAF в Благоевград, кметът...

Първи в България! Усъвършенстват административните услуги чрез модела CAF в Благоевград, кметът Камбитов откри обучението на 16 служители

Община Благоевград пилотно въвежда Европейския модел за качество в публичната администрация в рамките на проект на Института по публична администрация (ИПА). В тази връзка общината е домакин на 3-дневно специализирано обучение за процеса на прилагане на модел CAF в Общинската администрация, Областната администрация и Областна дирекция „Земеделие“ в Благоевград. Благоевград е сред първите териториални администрации в България, в които се въвежда европейският модел. Чрез неговото внедряване се цели да бъдат подобрени ефективността и качеството на управлението и цялостната организация на работа в посочените администрации.

Официално обучението се откри от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, който изрази увереност в ползите от инициативата. „Подобни методи подобряват работата на администрацията, което води до предлагане на по-качествени услуги за гражданите“, коментира д-р Камбитов. Консултанти по проекта „Въвеждане на Общата рамка за оценка (CAF) в администрациите“ за Благоевград са главният секретар на общината  София Янчева, Мими Йотова – експерт и лектор по модел CAF, и Емилия Александрова – държавен експерт в Дирекция „Модернизация на администрацията към Министерския съвет.

Процесът ще протече на три последователни етапа по 6 месеца, като във всеки от тях ще бъдат включени по 16 администрации.

RELATED ARTICLES

Most Popular