Работилница на Дядо Коледа отвори врати в Благоевград

Работилница на Дядо Коледа отвори врати в Градската художествена галерия в Благоевград. В нея се включват деца от основните училища в града, които под ръководството на преподаватели от Центъра за личностно и творческо развитие ще творят картички и коледна украса. С музика и танци възпитаници от школите в града дадоха начало на творческия процес на малките помощници на Дядо Коледа. Работилницата откри зам.-кметът по хуманитарните дейности в общината – Василиса Павлова.

Пред репортер на БТА тя разказа, че картичките и сувенирите, изработени по време на работилницата, ще бъдат продавани на благотворителен базар. Средствата от него ще са в помощ на единайсетгодишно момче от града, което се нуждае от лечение. Нашата идея е децата още от малки да свикват да помагат, да бъдат съпричастни с другите и да им подават ръка, когато имат нужда, каза още Василиса Павлова.
В Благоевград започна още една инициатива – “Часът на приказния разказвач”. За децата има топло мляко и курабийки, а приказките разказваха актьори от Драматичен театър “Никола Вапцаров”. “Часът на приказния разказвач” продължава до края на седмицата. В четенето ще се включат и актьорите от кукления театър, а в петък в образа на разказвач ще влезе кметът Румен Томов.