Wednesday, June 12, 2024
HomeНовиниСвятРазбиха лаборатория за биткойни в Албания

Разбиха лаборатория за биткойни в Албания

Един човек е арестуван, друг се издирва, а трети е обвинен за финансови измами с криптовалута в рамките на акция “Фабрика”, съобщи албанското вътрешно министерство. Тримата са заподозрени за организиране на нелегална платформа за търговия с криптовалута и са обвинени в компютърни злоупотреби, укриване на данъци и кражба на електричество.

Полицията работи за пълното разкриване на тази престъпна дейност. Като веществени доказателства, наред с други неща, са иззети 11 електронни устройства за производство на криптовалута, мобилни телефони и електронни помощни средства, съобщи полицията.

Албания регулира пазара на криптовалута и операторите трябва да получат лиценз от правителството, което води регистър на всички оператори и следи трансакциите.

Тъй като правната рамка е непълна, а лицензирането все още не е ефективно, цялата дейност, свързана с криптовалута, все още е незаконна.

Преди месец по време на разследване на убийство полицията откри друга незаконна платформа за търговия с биткойни, а три лица бяха обявени за издирване за финансови измами в размер на над един милион евро./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular