Saturday, July 27, 2024
HomeКриминалниРазкриха мини наркооранжерия в село Кладница

Разкриха мини наркооранжерия в село Кладница

Конфискувани са лампи, овлажнители, термометъри, вентилатори, препарати за наторяване и буркан канабис

Полицията разкри мини наркооранжерия в село Кладница, при специализирана полицейска операция срещу наркопроизводството, притежаването и разпространението на наркотични вещества, съобщиха от ОДМВР-Перник.

Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при областната дирекция претърсили имот в пернишкото село Кладница. Той е собственост на 38-годишен столичанин. При процесуално-следствените действия са иззети 10 растения от рода на конопа.

Снимки: МВР

В къщата е открито помещение, оборудвано за отглеждане на канабис, от което са конфискувани лампи, овлажнители, термометъри, вентилатори и препарати за наторяване. В сградата  е намерен и иззет буркан, съдържащ суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения полеви наркотест.

С полицейска заповед за срок до 24 часа е задържан 38-годишният мъж, който е познат на органите на реда и с други подобни прояви. По случая е образувано бързо производство и предстои материалите да бъдат докладвани на Районна прокуратура – Перник. Действията по разследването продължават.

Преди половин година, отново в Кладница, при специализирана акция бе разкрита своеобразно изградена оранжерия със засадени 39 растения от рода на конопа, с различен стадий на растеж. Иззети бяха близо 300 грама суха зелена листна маса с множество съцветия, реагиращи на марихуана при направения полеви наркотест. Бяха установени столичани на 18 и 19 години, които полагали грижи за растенията и 40-годишен мъж, ползвател на имота.

При претърсвания на адреси, ползвани от тримата, служителите на ГДБОП намерили още 100 г марихуана, 3 засадени растения и около 10 г амфетамин.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular