Районният съд в Дупница наказа с пробация и обществено порицание двама, заплашвали мъж с убийство

  • Иво Ч. и Мирослав И. ритали и удряли колата на познат, крещeли: Слизай, че те убиваме

 

Двама младежи, нарушили обществения ред и отправили закана за убийство в Дупница, получиха наказания пробация и обществено порицание, уведомиха от пресслужбата на съда.  Подсъдимите Иво Ч. (на 20 години, неосъждан – реабилитиран) и Мирослав И. (на 22 години, неосъждан) се признават за виновни за това,  че на  05.08.2019 г.  около 14,00 ч. на паркинг в жк „Велчова завера“ в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Двамата  нанесли удари с ритници и юмруци по предната част на лек автомобил марка Хонда, псували и отправили закани с убийство към мъж с инициали К.С.П.

За това престъпление ще им бъде наложено наказание „пробация” – “задължителна регистрация по настоящ адрес”, с периодичност – два пъти седмично за 6 месеца и “задължителни срещи с пробационен служител” за 6 месеца. Освен това получават и наказание  “обществено порицание”, което да се изпълни чрез поставяне на препис от споразумението на информационното табло на община Сапарева баня.

Подсъдимите се признават за виновни и в това, че по същото време и на същото място са се заканили на  К.С.П. с престъпление против неговата личност – с убийство. Двамата казали на потърпевшия: „Слизай, че те убиваме“, като  заканването би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му . За това престъпление ще им бъде наложено наказание „пробация” – “задължителна регистрация по настоящ адрес”, с периодичност – два пъти седмично за срок от 6 месеца и “задължителни срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца.

На осъдените ще бъде наложено едно общо наказание „пробация”  за срок 6 месеца и “обществено порицание”, е решението на магистратите под председателството на съдия Страхил Гошев.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.