Friday, June 21, 2024
HomeРегионБобов долРемонтират с 1 700 000 лв. ОДЗ „Дружба” в Бобов дол, оборудват кухнята с...

Ремонтират с 1 700 000 лв. ОДЗ „Дружба” в Бобов дол, оборудват кухнята с 8 хладилника

Екипът на кмета Елза Величкова стартира тотално обновяване на детското заведение

ОДЗ „Дружба” в Бобов дол ще се превърне в детски рай за малчуганите от миньорската община, след като екипът на кмета Елза Величкова стартира тотално обновяване за над 1 700 000 лв.  Ремонтът по сградата ще глътне 1 324 033,89 лв. без ДДС, или 1 588 840.67 лв. с ДДС. До 2 юли ще се приемат оферти на фирмите, желаещи да извършат ремонта. Ще се работи по 6500 кв. м вертикална планировка, архитектура, ВиК, ел. инсталации, геодезия, пожарна безопасност, проект за управление на строителните отпадъци и др., като всичко трябва да е съобразено с одобрения технически проект. За ново оборудване са заделени още 103 932 лв. без ДДС, или 124 718,40 лв. с ДДС. С парите за кухненския офис ще купят шест мивки с две вани, шкафове за съхранение на съдове, електронен дигитален сух стерилизатор, хладилници, работни маси. В пералното ще има работна маса с мивка, електронна везна, перални, сушилни, професионална гладачна машина; колички за пране; парогладачна маса; стелажи на 4 нива; шкаф за перилни препарати.
Кухнята ще се оборудва с осем хладилника; конвекторна фурна; стойка за конвекторна фурна с водачи за тави; конвектомат; количка за тави; 13 работни маси; три хладилника средно температурен с една вратa; парен казан индиректно нагряване; готварска печка с 4 плочи, хладилник за проби; пасатор; центрофуга за сок от твърди плодове и зеленчуци; професионална цитрус преса; миксер; зеленчукорезачка; картофобелачка; два фризера; шкаф за съхранение.

Офертите за доставката на оборудването ще се отворят на 26 юни.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. ЗА КАКВО ХВЪРЛЯТЕ ТЕЗИ ПАРИ НА ВЯТЪРА.СЛЕД НЯКОЙ МЕСЕЦ В ОБЩИНАТА НЯМА ДА ОСТАНАТ МЛАДИ ХОРА,КОЕТО ОЗНАЧАВА ДА НЯМА ДЕЦА.ТУК ЩЕ ОСТАНАТ САМО ПЕНСИОНЕРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Most Popular