Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниСвятРешенията за Източна Украйна ще бъдат взети в Турция

Решенията за Източна Украйна ще бъдат взети в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган анонсира нови телефонни разговори с руския лидер Владимир Путин.
“Планирам да разговарям с г-н Путин тази седмица”, заяви Ердоган пред репортери.
Tурският президент изрази мнение, че решенията относно Източна Украйна ще бъдат взети в Турция по време на евентуална среща между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски.
“Нашето желание е президентите на Русия и Украйна да се срещнат в Истанбул или Анкара. Мястото, където ще се вземат решенията за Източна Украйна, ще бъде Турция. Това ще се случи в Истанбул или Анкара”, цитира CNN Türk думите на Ердоган.
По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков не изключи възможността за среща между Путин и Зеленски, но заяви, че тя трябва да бъде добре подготвена, за да даде резултат.
Предишният разговор между президентите на Русия и Турция се състоя на 26 април. Тогава държавните глави обсъдиха ситуацията в Мариупол, усилията на Русия за гарантиране на безопасността на цивилното население, включително организирането на хуманитарни коридори, и се договориха да продължат координацията чрез министерствата на отбраната за изтеглянето на турските кораби от пристанищата в Черно море. /БГНЕС

 

RELATED ARTICLES

Most Popular