Saturday, July 27, 2024
HomeРегионСамоков "Рилски спортист" привлече здрав янки за заместник на напусналия хърватин Ненад Делич

 “Рилски спортист” привлече здрав янки за заместник на напусналия хърватин Ненад Делич

Тони Уудс впечатлява с габарити, сменил е шест отбора за последните 3,5 години02-15-01-moshtta-na-atletichnia

Първи сериозен трансфер за годината осъществи баскетболният “Рилски спортист”. Тимът от Самоков, който е един от сериозните претенденти за разпределението на медалите в НБЛ, се подсили с американския център Тони Уудс. 26-годишният исполин е висок цели 211 см и идва като заместник на напусналия наскоро отбора хърватин Ненад Делич.

Визитката на Уудс е доста богата. Здравенякът играе в продължение на 4 години в NCAA за “Уейк Форест” и “Орегон”, а през 2013/2014 преминава в Европа, обличайки екипа на “Неа Кифисия”. През следващия сезон той сменя три клуба – “Ровинари” в Румъния, “Паниониос” в Гърция и “Апоел” (Никозия) в Кипър, след това акостира в гръцкия “Аполон” (Патра), а за последно е част от елитния местен “Лефкада”.

Янкито се отличава с бързина и атлетичност, пласира се добре, а освен това е и много добър под коша, където умело се бори с противниковите играчи за отскочилите топки.

Намерението на ръководството на “Рилецо” е Тони Уудс да бъде уреден с права още за неделното домакинство на “Ямбол” от 13-ия кръг на елитната дивизия. И макар че наглед мачът с “жълто-черните” изглежда лек (ямболии паднаха катастрофално с 57:83 от “Берое” у дома в навечерието на Нова година), наставникът на “скиорите” Людмил Хаджисотиров-Удо се нуждае именно от човек като Уудс на пост №5.

В близките дни се очаква ново раздвижване в “Рилски спортист”, тъй като мениджърското звено на тима усилено търси още един състезател, който да замести напусналия клуба в средата на миналия месец гард Джеръл Симънс.

 

На снимката: Мощта на атлетичния американец (№55) е видима с просто око.

RELATED ARTICLES

Most Popular