Родителите на 25-год. Александър Христов-Чичето от Банско го откриха премръзнал до смърт в колата

 

19-01-06-%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%8a%d1%80-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2
Александър Христов

25-годишният Александър Христов, с прякора Чичето от Банско, бе намерен мъртъв вчера сутрин в колата си в гаража му. На тялото на младежа се натъкнал баща му, който е бивш военен в поделението на града. След закриването му обаче е прехвърлен в Благоевград. Предполага се, че смъртта е настъпила заради измръзване.

Драмата се разиграла в нощта на събота срещу неделя, когато Сашо, както всички го наричали, излязъл навън с приятели и приятелката си. Тъй като не се прибрал до малките нощни часове, родителите му обезпокоени започнали да звънят неистово цяла нощ по телефона му. Малко преди обед вчера сутрин баща му тръгнал да го потърси навън. Именно тогава видял открехната вратата на гаража и се натъкнал на потресаващата гледка. Шокиран, той незабавно подал сигнал за помощ на тел. 112, откъдето на място пристигнали полиция и линейка на Спешен център – Банско. Медиците светкавично го транспортирали до ЦСМП – Разлог, но лекарите там само констатирали смъртта му. Той е приет без никакви жизнени показатели. По тялото му не са констатирани белези от насилствена смърт. Родителите са отказали аутопсия и са прибрали трупа на сина си вкъщи. Все още не е ясно колко време Александър Христов е престоял в гаража, дали му е прилошало, или просто е заспал. Според медиците той е бил там поне няколко часа, преди да бъде открит. В Банско обаче усилено се говори, че в нощта на трагедията Александър бил навън заедно с приятелката си, която е ученичка в една от гимназиите в града. По нейно настояване я оставил в дома й около 23 часа в събота и си тръгнал. Преди да влезе у дома си, обаче искал първо да се поуспокои, зщото се говори, че между двамата преди това имало спор.

Нелепата смърт на младежа потресе целия град. Родителите му и по-малките му брат и сестра близнаци, които са в седми клас, са в шок от случилото се. Местни коментираха, че Александър бил добро момче. Средно образование е завършил в Банско. Често го виждали заедно с приятелката му навън да се разхождат или да пият кафе. В момента бил безработен, а преди това е работел в местна стокова борса.