Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаРодители от Дупница настръхнаха след провалена среща с кмета Първан Дангов и...

Родители от Дупница настръхнаха след провалена среща с кмета Първан Дангов и инспектори от ДПС

Ученици цял ден приготвяли кетърнг за високите гости, родители в 10 класни стаи чакали напразно визитата

 

Близо 70 родители на ученици от Техникума по хранително-вкусова и химическа промишленост в Дупница си тръгнаха обидени и ядосани след провалена родителска среща.

Събитието  е било инициирано от кмета на Община Дупница Първан Дангов, съвместно с представители на местния отдел на Детска педагогическа стая. Неговата цел е била запознаване на родителите с общите действия на институциите срещу употребата на наркотични вещества, както и ограничаване на противообществените прояви сред учениците.

Нито един от инициаторите на родителската среща обаче не се явил в уречения час. Така ръководството и педагогическият колектив на Техникума по хранително-вкусова и химическа промишленост били поставени в нелепата ситуация да търсят оправдание за случилото се и да се молят за разбиране от страна на обидените родители в общо 10 класа.

Най-голямото огорчение дошло от факта, че в същия ден възпитаници на училището приготвили кетъринг за събитието, за да демонстрират пред гостите своите придобити умения в готвенето. До 17.00 часа учениците изработвали в кухните различни видове храни и десерти, за да почерпят присъстващите на проваленото събитие.

Още същата вечер, ядосана майка потърси отговор от кмета и инспекторите от Детска педагогическа стая защо не са отишли на родителската среща организирана по тяхна инициатива, като даде гласност на случая в социалните мрежи.

„Беше наистина нелепо. Отиваме на родителска среща и никой, ама никой от хората, които са поискали това не дойде. Без обяснения, без извинения. Стана ми съвестно за учителите, които се чудеха какво да правят. Поставиха ги в такава унизителна ситуация. Поканиха ни да влезем в стаите, поседяхме, поговорихме си за текущите проблеми. Един от родителите даже звъня на негови познати в полицията, които му казаха, че инспекторите от ДПС били на семинар в Кюстендил. Не знам дали е така. Сигурно и цялата  Община е на семинар?  Накрая си тръгнахме. А децата – цял ден приготвяли кетъринг, за да покажат какво са учили и какво могат. На кой да го покажат…?”, сподели  разочарован родител присъствал на проваленото събитие.

Инициативата за провеждане на родителски срещи във всички училища се осъществява след писмо от Регионалното управление по образование. Една от целите е изработване и представяне на механизъм на МОН за съвместна дейност между институциите, с цел превенция и ограничаване на разпространението и употребата на наркотични вещества сред учениците, както и ограничаване на противообществените прояви от страна на малолетни и непълнолетни. Те се организират от представители на общините, инспектори  от ДПС и местни комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 

 

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

  1. Нима очаквате чудеса?Цом станат политици и се самозабравят.Но щом хората имат къса памет ,така се получава.
    Обещания на килограм ,а след това се самозабравят и само оправдания.
    С такива примери няма как да се мотивира младото поколение .Жалко ,да ги чакат толкова хора и децата да се подготвят и накрая нищо.
    Не трябва да се учудват ,че на партийните мероприятия няма масовост.

Comments are closed.

Most Popular