“Ростуризъм”: България иска да привлече руските туристи, но трябва да увеличи комфорта и безопасността на курортите си

mare-nero

Министерството на туризма на България подготвя специални предложения за руските граждани, които да конкурират турските курорти. Това съобщи шефът на “Ростуризъм” Олег Сафонов, цитиран от РИА “Новости” на 12 януари.

Ръководителят на руското туристическо ведомство е обсъдил в сряда възможностите за увеличаване на туристическия потокот Русия с българския министър на туризма в оставка Николина Ангелкова. По думите на Сафонов България е твърдо решена да повиши конкурентноспособността си след повторното отваряне на турския пазар за руснаци. За целта обаче ще трябва да увеличи комфорта и безопасността на курортите си, запазвайки ниските цени, посочи той.

За да привлече почиващите от Русия, България ще трябва да опрости влизането в страната и различните митнически процедури, да гарантира високо качество на туристическите услуги, да обезпечи сигурността и да предложи някои ексклузивни условия, подчерта Сафонов.

Междувременно българското Министерство на туризма публикува ценоразпис на услугите, които ще предлагат това лято концесионираните наскоро шест плажа на морето.

Така например чадър на плажа на къмпинг “Нестинарка” в община Царево това лято ще струва само 36 стотинки. Толкова ще се плаща и за шезлонг. Значително ще се понижи цената на чадърите и шезлонгите на плажа “Обзор-юг”. Новият концесионер обещава цени от 3 лева за чадър и 3 за шезлонг. Доста по-високи обаче ще са цените на плажа “Оазис” в Царево, където чадър и шезлонг ще струват общо 12 лева. На Свети Влас същата услуга ще струва 16 лева.