Р. Илиева: Бившият ми Ал. Джермански от Ресилово ме преби, взе от мен 15 000 лв. и си купи БМВ

Радослава Илиева

Самоковката е подала жалби в полицията, Джермански: Не е вярно! Тя е много влюбена в мен и се опитва да ме разори

 

47-годишният Александър Джермански от сапаревобанското село Ресилово ме преби и ми взе 15 000 лв.

Александър Джермански

Това заяви пред „Вяра” 41-годишната Радослава Илиева от самоковското село Ярлово. Жената сама потърси редакцията и пожела да разкаже историята си. Тя допълни, че е подала срещу Джермански сигнал в РУП- Самоков, РУ-Сапарева баня, РПУ-Дупница и прокуратурата.

Пред полицаите тя разказала, че преди дни в дома си била нападната от човека, с когото преди време живеела на семейни начала. Ето какво разказа Радослава Илиева пред “Вяра“: „Преди година и половина моят брат Илиян ми преведе 15 хил. лв. по банков път за това, че му прехвърлих наследствен имот. През това време съжителствах на семейни начала с Александър Джермански от Ресилово. Той поиска от мен сумата, като ми обеща, че ще ми направи основен ремонт на къщата, в която живея. Изтеглих сумата от 15 хил. лв. преди година и половина,  дадох ги веднага на ръка пред банката на моя приятел Александър Джермански и в същия ден си купи БМВ-то. Направи  ремонт само на една стая в дома ми на стойност около 2 хил. лв. и всичко беше дотам. Взе парите, купи си лекия автомобил и изчезна. Блокира телефонния ми номер да не му звъня, във фейсбука също съм блокирана. Джермански работи в обувен завод в Дупница, не съм сигурна, но мисля, че има и запор върху заплатата му. Имам съмнения, че краде от завода обувки и ги продава на черно, но това са само мои съмнения. Той е разведен, има едно дете от първата му жена, преди време е осъждан. На въпроса ми къде е останалата сума от 13 хил. лв. и кога ще ми бъде върната, той ми заяви, че аз нищо не съм му давала и нямал финансови взаимоотношения с мен. Този човек ме измами и ограби. Споделям случая, за да предпазя следващи жертви от този човек. Написах жалба срещу Джермански и я входирах в РУ-Сапарева баня, а и в РПУ-Дупница. Вероятно на сигнала органите на реда са реагирали незабавно и веднага след ден Александър ме нападна в моя дом. Удари мен няколко пъти, посегна и на непълнолетния ми син, след като той тръгна да ме защитава, като ме заплаши, че ако не си изтегля жалбата, ще ми се случи нещо по-сериозно. След като си тръгна, със сина ми  установихме и липса на пари от касичката на детето от негови спестявания. След това синът ми плака с часове и не можех да го успокоя. Имам багаж в дома на Джермански като моторна косачка, моторна резачка, уредба, сешоар, килими, като до ден днешен не ми ги  връща. Отново пуснах жалба в РУ-Сапарева баня, жалба написа срещу него и моят син за това, че му посегна и на него. Ден след жалбите служител на полицията в Сапарева баня ми звъня на телефонния ми номер, като ми заяви да си изтегля жалбата с мотив, че инцидентът не  е бил в района им. Входирах и трета жалба в РУ-Самоков и до Районна прокуратура-Самоков. Ще заведа и  иск в Районен съд-Дупница  срещу лицето Александър Джермански заради измамата срещу мен, като по случая ще посоча и свидетели”, разказа Радослава Илиева. Тя е приложила и извлечение от банковата си сметка, от което било видно, че парите са изтеглени в деня на закупуването на лекия автомобил БМВ от Джермански. По думите на Илиева той й се обаждал по телефона и отправял заплахи.
Потърсен за коментар Александър Джермански пред „Вяра“, той сподели следното: “Познавам Радослава от две години. Тя си живееше в Ярлово, а аз в Ресилово. Тя идваше в нас, аз ходех в тях, бяхме си гаджета, но не съм живял на семейни начала с нея.  Да, Радослава си имаше пари, но по къщата й се работи, правиха се ремонти, аз й помагах с труд, купувахме материали. Това са пълни глупости, аз откъде да знам къде са й 15-те хил. лв. Тя има да дава пари на майстори”. На въпроса вярно ли е, че с тази сума от 15 хил. лв. сте си закупил автомобил БМВ вместо ремонт на къщата й, Александър отговори: “Как да си купя БМВ с нейните пари, като те се използваха за ремонта й. Това не отговаря на истината. Никога пари на ръка на мен Радослава не ми е давала, ходехме заедно по складовете, купувахме материалите, плащах ги, докарвах ги в къщата й. Да, аз съм й давал пари на ръка и тя ми е давала на мен. Да, аз карам БМВ, но то си е мое, което е закупено преди година и нещо. В моя дом Радослава няма багаж, всичко съм си купувал сам, даже ще ви заведа при човека, от когото съм закупил моторната резачка. Аз също съм имал разходи, когато съжителствахме с тази жена. Имало е дни, в които по два пъти съм ходил с колата до Ярлово. Подарявал съм й ботуши, пътните от Ресилово до Ярлово са ми били на ден по 40-50 лв., купувал съм храна и тя е купувала. Е, аз да си ги търся ли тези разходи? Няма как да обещая на някоя жена, че ще живея при нея, а тя ще ми дава пари. Тази жена е много влюбена в мен и се опитва по този начин да ме разори. Тя и в полицията пуска жалби, аз и пред тях разказах за случая, дойдоха в къщата ми, казах им, че ако предложа на Радослава да се сдобрим, тя ще си изтегли всички жалби. Защо ви занимава с глупости и вас, медиите? Никога не съм й посягал. Аз не бием жените, защо да ги бия. Просто не желая да имам общо с тази жена. Всичко ще доказваме в съда, кой крив, кой прав и кога съм получил сумата от 15 бона от нея.“ На въпроса за две години какви пари е похарчил за тази жена, той отговори: “Нямам представа, как да ви кажа, моята заплата ми отиваше по нея, апартаменти и коли не съм й купувал”, добави Джермански. На въпроса дали е осъждан  и изнася ли обувки от завода, в който работи, Джермански отговори: „Да, работя в обувен завод. Продавал съм, не, не съм продавал, а съм й подарявал, даже и на нейни приятелки. Да, осъждан съм преди 38 години за побой. Тогава бях на 19 години. В затвора дали съм бил, или не съм, мисля, че за вас няма значение. След толкова години аз съм с чисто досие, реабилитиран. Значи ли, че някой, ако е лежал в затвора, вече е боклук?“, обясни Джермански. Радослава Илиева споделя, че разчита на безпристрастно отношение от страна на правозащитните органи по случая.