Wednesday, June 12, 2024
HomeРегионСамоковСамоковските  полицаи разбиха наркооранжерия в Белчин, иззеха 300 корена канабис, арестувани са...

Самоковските  полицаи разбиха наркооранжерия в Белчин, иззеха 300 корена канабис, арестувани са двама

Служителите на сектор „Криминална полиция“ в Самоков разкриха наркооранжерия за отглеждане и обработка на канабис в землището на с. Белчин, на 4 км от селото в гориста местност. Това стана след спецакция, провела се дни наред, след упорит труд от полицейските служители, докато установят производителите. На място вчера са задържани двама мъже на средна възраст. По неофициална информация единият мъж е местен жител на с. Белчин, а другият е жител на Самоков. Открити и иззети са 300 корена канабис, засадени в пластмасови саксии в различен стадий на растеж от помещения (парници), оборудвани със системи за отопление, поливане, вентилиране и всички пособия за отглеждането му. Акцията е проведена под надзор на прокурор от Районна прокуратура-Самоков.

Иззето е цялото оборудване за отглеждане на дрогата – климатични системи, съоръжения за контрол на температурата и влажността на въздуха в помещенията, системите за напояване, колектори и др. Извършени са редица сериозни процесуалноследствени действия и претърсвания на различни адреси, но към момента не става ясно какво е открито. Двамата мъже са задържани в ареста на РУ-Самоков за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

 1. Евала .
  Белчин е новио Амстердам !
  На тия орди от туристи требва да им се предложи нещо за да останат ден два у селото.
  Това е добро решение.
  Предполага се че и амфетки произвеждат некъде на около.
  Със билетчето за Цалимали град да се дава и по цигарка за по добро настроение!
  Успех

 2. Ходих там миналото лято. Цялата работа е абсолютна смешка. Тая „крепост” е откровена бутафория. Не бях срещал по-големи кретени от тамошните селски бекове, та не се учудвам, че са ги изловили като пилци. 300 саксии… голям смях, големи наркобосове. По петричко отглеждат с декари. Та, каквито им културните забележителности, такива и „наркобосовете” им – ФАЛШИВИ.

Comments are closed.

Most Popular