Самоковци в стрес от честитките с надути данъци, питат кмета Георгиев: Защо се трошат милиони левове за атракциони, а тротоарите се ронят като пясък?

223-07-01-vladimir-georgiev

Партидите с дължимите данъци и такси за 2017 г. в община Самоков са готови. Всяко данъчно задължено лице вече може да заплати данъка за моторно превозно средство, за недвижимо имущество и таксата за битови отпадъци. През февруари ще бъдат разпечатани и изпратени и данъчните съобщения, които и тази година ще бъдат придружени с брошура, която представлява своеобразен отчет за направените през изминалата година харчове от община Самоков. В данъчните съобщения и онлайн справки се съдържа информация не само за задълженията за текущата година, но и за стари. Новото е драстичното завишение на данъка върху недвижимите имоти, който скочи от 1,4 на 2 промила. Или всеки редовен данъкоплатец в община Самоков ще се бръкне с близо 50% повече за налог върху имота си.

Във връзка с това самоковци питат: Защо парите ни не се харчат преимуществено за реални и печеливши инвестиции, водещи до разкриване на работни места и до икономически просперитет на Общината? Защо се трошат милиони левове единствено и само за атракциони, които не подобряват бита на самоковеца и фактически нямат почти никакво влияние върху ежедневието му? Каква е истинската ефективност на похарчените милиони за ремонт и реконструкция на градинката пред бившите хали, на пространството около Джамията и други? Това ли са най-важните потреби на самоковеца и каква е реалната им цена? Какъв част от налозите на самоковци са за сметка на нередовните данъкоплатци, най-вече от ромски произход? А тази част ежегодно расте в резултат на никнещите като гъби незаконни постройки в двете цигански махали и на нарастване дела на ромската общност в населението на общината? Какво е качеството на ремонтите на улиците и тротоарите, та само след броени месеци по пътищата зейват ями, а тротоарите се ронят като пясък, така че уличните ремонти се превръщат в истински ями и плаващи пясъци, които поглъщат и последното левче от опърпаните ни джобове? „На тези въпроси е длъжен да даде отговор пред самоковските граждани кметът Владимир Георгиев! Така че ние, жителите на община Самоков, очакваме не само данъчните „честитки“, а и кметските отговори“, категорични са хората.

 

1 COMMENT

  1. Самоковският градоначалник: Нощувка в баровския курорт Крушевел стига 5000 евро, ще правим аквапарк
    2013/април/02 | Filed under: Самоков | Posted by: System administrator

    Кметът Владимир Георгиев и ОбС шефката Коцева смаяни от посещението си във Франция

    Планинските общини ще започнат да се развиват, когато получат повече права и самостоятелност от държавата, казаха управниците на пресконференция!!! Това ли е АКВАПАРКА дето го сътворихте до моста ,със това ли ще привличате туристи ?Само дето на Самоковци ще ни се наложи да платим сметките!!!!!!

  2. Във тази община са пасмина от крадци заедно с кмета и бившите такива , лансиращи единствено циганите ,а всичко друго заедно с откраднатото е за наша сметка , тези не са и комунисти това са престъпници на които наяма кой да търси отговорност!