Само 17 минути работиха днес депутатите, нямало готови законопроекти за гледане

 

Депутатите изчерпаха законодателната си програма само за 17 минути.

От опозиционната БСП се оплакаха, че парламентът не работи заради лоша организация. От ГЕРБ пък заявиха, че всички внесени законопроекти са разпределени по комисии.

Лоша организация очевидно на работата на парламента, има достатъчно внесени законопроекти, само нашите законопроекти на БСП са 5, даже са 6 с моя последния, за лихвоточките. Законът за възрастните хора например е гледан само в моята комисия, в комисията по жалбите. Всички други комисии, защо ли, не знам, но не са го гледали. Същата е ситуацията и с другите. А между другото законът е внесен още през лятото. Тоест за целия септември той можеше да бъде разгледан от всички комисии, аз не знам защо не е. Това заяви в кулоарите на парламента заместник – председателят на ПГ “БСП за България” Антон Кутев.

Всички законопроекти са разпределени в комисиите, гледат се по комисии, очакват се становища от министерствата. Нали трябва да правим качествено законодателство, а не да бързаме, да пришпорваме нещата? Другата седмица ще има достатъчно законопроекти, но това е процес и трябва да бъде спазван, още повече че комисиите се оглавяват не само от председатели на ГЕРБ, а има и председатели БСП. Относно законопроектите на БСП, всички са разпределени, очакват становища на съответните ведомства. Това отговори Цвета Караянчева от ГЕРБ.