Сантиметри разделиха Краси Анев от медал в преследването на 12,5 км на световното в Австрия

 

 

5555555555-copyЕдин неточен изстрел лиши самоковската звезда в биатлона Красимир Анев от медал на световното първенство в австрийския зимен център Хохфилцен. Анев завърши на призовото 7-о място в преследването на 12,5 км, на нищожните 38,3 сек от победителя в надпреварата Мартен Фуркад.

Почетният гражданин на Самоков мечтаеше до последно за място на почетната стълбичка, излезе трети във временното подреждане след третата стрелба, но грешка при първия изстрел на последното четвърто влизане на рубежа му коства исторически първи медал за родния биатлон. Краси все пак повали 19 от 20-те мишени и с добро бегово време отстъпи само една позиция след 6-ото място в спринта 24 часа по-рано. Втори и трети в Западен Тирол се наредиха асовете на Норвегия Йоханес Тингес Бьо и легендата Оле Ейнар Бьорндален.

Владимир Илиев също успя да влезе сред първите 20, като с четири пропуска в стрелбата пресече финалната линия с 18-о време. Третият български участник – Антон Синапов, падна по трасето, изкриви мерника на пушката си и взе трудното решение да се откаже от състезанието.

 

На снимката: Красимир Анев със своя щаб