Саня Узунова от с. Микрево спечели специална награда за екохудожник

Специална награда за екохудожник в община Струмяни бе връчена за участие в номинациите „Най-големият малък приятел на природата и животните“.
Малкият екохудожник Саня Узунова от с. Микрево, община Струмяни, бе наградена за участието си в детския конкурс „Най-големият малък приятел на животните”. Калина Джаджова – директор на ДГ “Патиланци“, произнесе приветствени слова и поздрави чаровното момиче по повод успешното й участие в конкурса.

Своя принос към оформянето на пъстроцветната корона на „Дървото на хармонията” дадоха всички присъстващи на събитието. „Дървото на хармонията” е идея на Фондация „АФА-България”, насочена към обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологосъобразно мислене и поведение у децата – надежда за по-грижовен свят утре. Чрез организиране на изложби, представящи грижовното отношение на децата към животните и природата, фондацията поощрява усилията за превръщането на ненасилието в модел на поведение и начин на живот.

На събитието присъстваха г-жа Боснева – председател на фондация „Афа-България“, г-жа Димитрова – старши експерт по предучилищно образование от РУО-Благоевград, г-н Венцислав Янев – кмет на с. Микрево, г-жа Велкова – директор на СУ “Св. Паисий Хилендарски“-с.Микрево, г-жа Маникатова – старши учител в СУ “Св. Паисий Хилендарски“-с.Микрево и представител на Общинска администрация-Струмяни.