Сапарева баня домакинства на държавен шампионат за ветерани в зимните спортове

 

31-15-04-31-uli-03

В края на месец февруари община Сапарева баня ще бъде домакин на държавно първенство за ветерани по ски алпийски дисциплини и ски бягане, съобщиха от пресцентъра на кметството. Шампионатът ще се проведе в дните от 24 до 26 февруари, като се очаква в двете дисциплини да се включат над 500 състезатели от цяла България. Участие ще вземат и 20 скиори ветерани от Сапарева баня.

170-07-02 Калин Гелев1

Калин Гелев

Курортното планинско градче ще бъде домакин на престижния шампионат за трети път. Първенството се организира от Българската мастърс федерация със съдействието на община Сапарева баня, ски клуб “Паничище” и “Рила спорт” АД.

“Сапарева баня има традиции в зимните спортове, а това първенство е чудесна възможност отново да бъдем домакини и да посрещнем едни от най-добрите скиори в България”, коментира кметът Калин Гелев.

От общината припомниха, че от миналия месец вече работи и ски влекът на писта “Бекяра”, който в последните десетина години не функционираше. “Ски влекът на Паничище работи оптимално и най-важното е, че туристите са доволни. Да се надяваме, че и времето ще позволи да има един пълноценен сезон поне до месец март”, каза още кметът Гелев.