Wednesday, May 22, 2024
HomeЗДРАВЕЗдравеСбогом на кистите на гърдата с билкови чайове, забравете за брашното, захарта,...

Сбогом на кистите на гърдата с билкови чайове, забравете за брашното, захарта, шоколада, газираното…

%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5Кистите на гърдата са доброкачествени образувания (бучки). Те могат да се появяват като единични или множествени кисти в една или двете гърди и по-често се срещат при жени на възраст от 30 до 60 г. Когато са множество кисти, се касае за хормонално нарушение – мастопатия. Освен хормонален проблем други фактори за появата на кисти включват недостиг на витамин Д, както и прекомерен прием на кофеин или алкохол.

При единична голяма киста чрез пункция се извежда цялото съдържание на кистата, но бъдете внимателни, че тези кисти могат да се пълнят отново. Друго конвенционално лечение включва хирургично отстраняване, което е най-агресивната форма. Естествено можете да изберете за лечение на това състояние естествени средства, които се оказаха доста ефективни при много жени.

Имайте предвид, че когато имате кисти, трябва да се избегне яденето на: 
– Простите въглехидрати: рафинирано бяло брашно и бяла рафинирана захар.
– Наситените мазнини от животински произход, като всички видове тлъсти меса.
– Кафе и черен чай.
– Безалкохолни напитки и шоколад. Трябва да се опитате да се намали консумацията на тези храни.
Ето кои са най-ефективните природни методи за лечение на кисти на гърдите:

1 Сок от пшенична трева

Съставки:

пресни зелени листа от пшеница
вода

Начин на употреба:
Смелете добре куп свежи зелени пшеничени листа така, че да извлечете сока. Изсипете сока в контейнер за лед и го замразете. Всяка сутрин в продължение на около 3 месеца слагайте по едно кубче лед в чаша вода и я изпийте. Това лекарство е изключително ефективно при отстраняване на кисти на млечната жлеза, защото в тези листа има изобилие от аминокиселини, минерали и витамини. Освен това е с доказан ефект за отстраняване на кисти на яйчниците. Може да използвате трева от пшеница на прах.

2 Билков чай със следните билки 

Съставки:
50 г мента
50 г бъз
50 г имел
50 г невен
50 г равнец

Начин на употреба:
Поставете 1,5 литра вода да заври и след като кипне, добавете билките. Оставете да се запари в продължение на 10 минути. Видимите действия на това лекарство може да се проявят след около 6 месеца, за да се получи резултат, но е много ефективно. Растенията в тази рецепта стимулират имунната ви система, намаляват възпалението и предотвратяват растежа на тумора. Препоръчително е да се консумира 1 литър ежедневно в продължение на минимум 6 месеца. За да обогатите това лекарство, добавете няколко грама от градински чай, бял равнец, имел и маточина. Това ще успокои тялото ви чрез намаляване на стреса и напрежението.

3 Дебелец

Това растение има широк спектър от ползи за здравето. Може да помогне при лечение на редица заболявания, включително при кисти на гърдата, бъбреците и овариални кисти.

Съставки:
300 грама листа от дебелец
300 грама натурален пчелен мед

Начин на употреба:
Измийте листата внимателно и след това ги смелете в блендер. Добавете към тях 300 г чист мед. Разбърква се добре и след това се съхранява в стъклен буркан. Оставя се в хладилника за една седмица, като се разбърква веднъж дневно. След като мине 1 седмица, вземете 1 чаена лъжичка от тази смес три пъти на ден – преди закуска, преди обяд и преди лягане.

RELATED ARTICLES

Most Popular