Светослав Георгиев заменя Цветан Видински като старши треньор на „Марек” (Дупница)

Светослав Георгиев е новият наставник на „Марек”.
  • Иван Калайджийски от Кочериново ще подсили халфовата линия на тима

Досегашният наставник на „Марек” Цветан Видински повече няма да води футболния клуб. Това стана факт, след като от Българския футболен съюз са уведомили тима от Дупница, че младият специалист няма как да изпълнява две ръководни длъжности едновременно.
Както е известно, Цецо Видински беше избран за президент на дупничани при последното Общо събрание на клуба, което се проведе на 3 декември на стадион „Бончук”. Председателят на Зоналния съвет към БФС-София Валентин Чакъров лично е информирал Видински за решението на централата. Така със задачите на старши треньор ще се заеме помощникът Светослав Георгиев, а досегашният наставник ще остане само в ролята си на президент.

Цветан Видински ще бъде само президент на клуба.

Дупнишкият клуб привлече и първите си двама нови футболисти по време на зимната пауза. През пролетта цветовете на „Марек” ще защитават Николай Николов и Иван Калайджийски. Първият играе като централен бранител и идва от „Струмска слава” (Радомир). Интересното е, че той е брат на Борислав Николов, който игра на стадион „Бончук” преди 6 години и беше твърд титуляр в състава, който тогава извоюва промоция в „А” група.
Иван Калайджийски пък е родом от Кочериново и играе като дефанзивен халф. Той е юноша на столичния „Левски”, а през есенния полусезон се е подвизавал в третия в класирането на Втора лига – „Монтана”.
Следващата контрола на дупничани е в събота срещу ФК „Кюстендил”.