Светът е пълна каша, трябва да се действа, обяви Доналд Тръмп

Мадлин Олбрайт приема исляма в знак на протест срещу политиката на новия президент срещу бежанците18-13-01-protest-trump

Доналд Тръмп обясни намерението си да се забрани временно влизането в страната на хора от някои мюсюлмански държави с твърдението, че трябва да се действа.

Трябва да се действа, защото в света цари пълна бъркотия, пълна каша, предаде „Франс прес”, цитирайки констатацията на американския президент.

“Това не е забрана, насочена срещу мюсюлманите, а засяга страни, където има много тероризъм”, заяви Тръмп в интервю, излъчено от Ей Би Си.

“Не искам тероризъм в тази страна”, добави той, но отказа да изреди страните, които ще бъдат засегнати от предвижданите мерки. Потвърди обаче мнението си, че Европа е направила “огромна грешка”, като е разрешила на милиони да отидат в Германия и други страни.

Тръмп увери, че ще има “много сурови проверки” на влизащите в САЩ. Както показва проектоуказа “За защита на нацията от терористични нападения на чужденци”, за който съобщи “Вашингтон пост”, администрацията се готви да замрази за един месец влизането в САЩ на хора от 7 мюсюлмански страни – Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен, посочва АФП.

Не се ли страхува новият президент на САЩ, че тези решения ще изпълнят с повече гняв мюсюлманския свят?

“Гняв ли? Вече има гняв колкото щеш. Как би могло да има повече?”, отговаря той.

“Светът е пълна каша (…) Светът е разгневен”, казва Тръмп.

“Не трябваше да влизаме в Ирак. Не трябваше да се изтегляме оттам по този начин. Светът е пълна каша”, отсича той.

Според проекта, публикуван във “Вашингтон пост”, администрацията планира също да не приема нито един бежанец в течение на четири месеца и окончателно да спре приемането на бежанци от Сирия.

Президентът Тръмп предвижда също да ограничи двойно броя на бежанците, които ще бъдат приети в САЩ през бюджетната 2017 г. (от 1 октомври 2016 до 30 септември 2017 г.).

Администрацията на Барак Обама бе си поставила целта да приеме тази година над 100 000 бежанци, а тази на Тръмп изглежда се насочва по-скоро към 50 000, става ясно от текста.

Бившият държавен секретар, демократката Мадлин Олбрайт, заяви, че ще приеме исляма в знак на протест срещу имиграционната политика на президента Доналд Тръмп.

Тя написа в туитър:

“Възпитана бях като католичка, после преминах в Епископалната църка, след това открих, че юдейската вяра е моето семейство. Сега съм готова да приема исляма от съображения за солидарност. Добре дошли, бежанци”. Тя допълни, че Америка трябва да остане свободна за хората от каквато и да е вяра и произход, предаде ТАСС.

 

снимка

Протест срещу имиграционната политика на Доналд Тръмп в Лос Анджелис