Сдружение “Хроника срещу рака” събра над 16 000 лева в подкрепа на онкоболни жени от Гоцеделчевско

16 250 лева е резултатът от традиционната благотворителна вечер, която всяка година през ноември организира Сдружение “Хроника срещу рака” в Гоце Делчев. Средствата ще бъдат използвани за финансова подкрепа на материално затруднени онкоболни жени от общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово, а така също и за организиране на профилактични прегледи. “Тази година в ПМГ „Яне Сандански“, след като научиха за нашата поредна инициатива, децата сами бяха организирали мини благотворителна акция, в която са се включили много ученици с джобните си пари. Резултатът са 460 лв., които вече са в сметката на сдружението“, каза в интервю за Радио Благоевград Маргарита Енчева от „Хроника срещу рака“.

По време на благотворителната вечер с грамоти бяха отличени трима доброволци, чийто принос за каузата на сдружението е най-голям – д-р Мария Герова, Надежда Костова и Васил Чилев. Сдружение „Хроника срещу рака“ отново издаде календар за предстоящата – 2020-а –  година с художествени фотографии от най-красиви кътчета в родния край.

Авторът – Кръстьо Шилев, отново дари фотосите и дизайна на календара. Чрез продажбата на календара също ще се набират дарения в подкрепа на онкоболните жени. С парите, събирани чрез благотворителна дейност, до момента сдружението е подпомогнало над 500 жени, които се борят с коварната болет./БНР