Секретарката на община Самоков Ангелина Вангелова разпуска на първа линия в Китен, със семейството отседна в 4-звезден хотел

Южният плаж на Китен е даден за 10 г. на софийската фирма „Атлиман 2” ЕООД, чийто собственик Борислав Желязков е близък до убития бос на ВИС-2 Георги Илиев, коментираха служители на плажа от Самоков

 

Секретарката на Общинска администрация-Самоков Ангелина Вангелова отдъхва на морето в четиризвезден хотел. Тя изкара почивка в курорта Китен в компанията на мъжа си Красимир и синовете си.

Семейството трупа тен на плажа Атлиман и се плацика както в морето, така и в хотелския басейн. Вангелови се наслаждаваха на уникално красивия плаж и топлата като чай морска вода. Те си прекараха страхотно, по цял ден се забавляваха, правеха си снимки, разхождаха се по плажната ивица.

Семейство Вангелови предпочетоха да плажуват на първа линия, платена зона, под чадъри и на шезлонги, на сантиметри от водата срещу сумата от 22 лв. на ден за човек.

Служители на плажа, които са от Самоков, коментираха, че Южният плаж на Китен е останал в ръцете на ВИС. „Апетитната ивица е отдадена за срок от 10 г. на софийската фирма „Атлиман 2” ЕООД, чийто собственик е Борислав Желязков, близък до убития бос на ВИС-2 Георги Илиев”, говореха самоковци.
След проведен конкурс „Атлиман 2“ ЕООД преди време е определен за концесионер на морския плаж „Китен-юг“, община Приморско. По думите на запознати концесията е за срок от 10 г., а стопанинът се задължавал за целия срок на договора за концесия цената за 1 бр. чадър да е в размер до 7 лв. с ДДС, а цената за 1 бр. шезлонг – до 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.
Новият-стар концесионер предлагал да организира спортно-развлекателни дейности на морския плаж в размер на 33 240 лв. с ДДС за срока на концесията. А размерът на годишното концесионно плащане за първата година от срока на концесията е в размер на 187 722,41 лв. с ДДС. Той се определя от срока на концесията съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане в размер на 7.20 на сто без ДДС.

Мнозинството от плажуващите обаче си задаваха въпроса: „Защо при обявена цена 14 лв. с ДДС за шезлонг и чадър на практика се събираха по 22 лв.?”

Направи впечатление, че голям брой от плажуващите бяха от Самоковския район. Станцията на МВР в Китен се пукаше по шевовете от почиващи, включително и от РУ-Самоков.

 

Марияна Вучова