Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниСвятСенатор Рик Скот от Флорида: "Блинкен забравя за кого работи"

Сенатор Рик Скот от Флорида: “Блинкен забравя за кого работи”

  • Сенатор Скот: „Докато светът гори и американци прекарват 221-ия си ден като заложници на „Хамас“ в Газа, Блинкен заминава на представление в Украйна

  • Захарова: Издевателство от най-висш порядък е изпълнението на Блинкен в киевски бар

“Антъни Блинкен забравя за кого работи”, възмути се и американският сенатор от Флорида Рик Скот. „Докато светът гори и американци прекарват 221-ия си ден като заложници на „Хамас“ в Газа, Блинкен заминава на представление в Украйна, платено от данъкоплатците. За кого, по дяволите, си мисли, че работи?“, коментира Рик Скот в социалната мрежа X, съобщава 1prime.ru.

Мария Захарова нарече “издевателство от най-висш порядък” изпълнението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, който свири на китара в киевски бар по време на пътуването си до Украйна, съобщава ТАСС. „Мисля, че това е паноптикум. Мисля, че това е просто издевателство от най-висш порядък. Друг е въпросът, че е много възможно това да са шегички или просто някакъв адски непрофесионализъм на тези пиари, които измислят всичко това, които не разбират, не могат да усетят остротата на момента, нито особеното състояние на хората в подобни исторически периоди. Или пък има друг вариант, че това е умишлено”, заяви Захарова в ефира на радио Sputnik.

Посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Киев показва, че състоянието на нещата на фронта предизвиква тревога в администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, каза по-късно на брифинг говорителката на руското външно министерство. „Очевидно е, че ситуацията на фронта и военните неуспехи на украинските въоръжени сили будят все по-сериозна тревога в администрацията на Байдън. Усилията на Запада да спаси престъпния режим в Киев чрез увеличаване на доставките на оръжие са обречени на провал; цялата военна техника ще бъде унищожена”, добави Захарова. Законът за мобилизацията, приет в Украйна, е акт на геноцид срещу украинците, коментира още тя.

По-рано украинското издание “Страна” съобщи, че украинските потребители на социалната мрежа “Екс” (бивша Twitter) са съсипали от критики държавния секретар на САЩ, след като той свири на китара и пее в един от киевските барове, съобщава ТАСС. Един от потребителите на мрежата говори нецензурно за правителството на САЩ, обръщайки внимание, че „Америка блокира доставките на оръжия и самолети за шест месеца“, а Блинкен „се мотае в центъра на Киев в бар“./glasove.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular