Сериен убиец на котки затри над 100 в Бургас. Първата аутопсия: четириногото починало от пневмония

Масовото унищожаване води до следваща опасност – освободените територии ще се заемат от плъхове Масови убийства на котки в Бургас ужасиха защитниците на животните. Според сдружение „Милосърдни сърца“ случаите вече са близо 100 и става въпрос за тотален мор. Само вчера доброволките отнесоха 6 котешки трупа. Кой стои зад този зловещ сценарий, засега остава загадка. Ясно е обаче, че той е опасен не само за животните, но и за хората. Информацията предава DarikNews.

„Предприети са всякакъв тип оперативно-следствени действия. Извършва се обход в районите, изискват се записи от видеокамери, снемат се показания на граждани…“, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас на запитване на медиите. Но вълната от сигнали за убийства на четириноги в социалните мрежи не стихва.

Според една от хипотезите извършителят действа сам. В тъмното примамва котките с храна, но разсипва върху нея отрова за мишки. Тя е бързо действаща, но причинява мъчителна смърт – с гърчове, задух…

Според доброволките от “Милосърдни сърца” котките в к-с “Славейков” са умъртвявани по най-различен начин – в телцата им са открити сачми, а други са брутално измъчвани и след това убивани.

Жители на бургаските комплекси твърдят, че сутрин откривали междублоковите пространства, осеяни с трупове на котки.

„Сякаш е извършен злокобен ритуал“, споделят в к-с „Славейков“.

Атаките срещу бездомните котки в Бургас по всички фронтове – с отрова за мишки, стрихнин, антифриз, с въздушни пушки са предприели сер. Защитниците на животните са ужасени и могат само да събират трупове, които да носят в полицията. Само за месец в града официално регистрираните случаи са над 30.

15 пък са труповете на котки, откарани в полицията от различни граждани. Те се откарват в специализиран център в местността Пода в Бургас. Там се замразяват във фризера и се откарват за аутопсия в специализирана ветиринарна клиника в Стара Загора. Към момента е изготвена само една експертиза, съобщиха от МВР. А резултатите от нея сочат, че котката е починала от… пневмония.

Не е изключено, според полицията, зад серията от убийства на котки да стоят няколко души. За това сочи и фактът, че труповете на четириногите са с различни локации. От МВР призоваха гражданите незабавно да алармират при всеки подобен случай. И подчертават, че има засилено полицейско присъствие на местата, където са намерени умъртвени животни.

Разследването продължава

Бургас е един от градовете, в които по специална програма се извършва безплатна кастрация на бездомни котки. Само че тя не може да насмогне на броя животни, които се размножават по няколко пъти в годината, а за популацията по улиците на първо място допринасят безотговорни стопани, които изхвърлят домашните си любимци навън.
Тоталното им унищожаване, цел, която очевидно си е поставил серийният убиец на котки, води следващата опасност – освободените територии да заемат плъховете./Дарик