Синът на строителя Петър Николов стана първото бебе на Самоков за 2017 г., родилката Христина: Кръстих го на майка ми – Любослав

01-01-00-120042-copy
Майката Христина Димитрова и бащата Петър Николов

 29-годишната Христина Димитрова от Самоков роди първото бебе за 2017 г. в МБАЛ-Самоков, като кръсти момченцето Любослав. Малчуганът се появи на бял свят на 1 януари в 19,50 часа, тежи 2,850 кг и е висок 50 см. Майката на момченцето Христина Димитрова е от Самоков, бащата – строителният предприемач Петър Николов – също.

За раждането по естествен път помогна дежурният екип: д-р Снежана Троева, акушерките Цанка Асенова, д-р Катя Турлакова и санитарката Силвия Терзийска. Това е втората рожба на родителите. Майката Христина Димитрова и 32-годишният Петър Николов са на върха на щастието. Младата майка се е надявала нейната рожба да е първото дете за годината и това наистина се случи. Христина благодари на медицинския екип, който е бил до нея и е помогнал за раждането на юнака. „Щастлива съм и аз, и всички близки около мен. Бебето е второто дете в семейството ми, ще носи името Любослав, кръстих го на името на моята  майка. Аз и детето се чувстваме добре. Любослав проплака в ръцете на д-р Троева, тя бе много внимателна, въобще професионален екип, непрекъснато бях под нежната грижа и вниманието на квалифицирани акушер-гинеколози, педиатри неонатолози и акушерки. Раждането премина нормално, въпреки че в последните минути бебокът преди раждането се обърна седалищно. Съпругът ми Петър е изключително трудолюбив, занимава се със строителство”, сподели Хриси.

През миналата 2016 г. са се родили 303 бебета, а през 2015 г. – 320. Има и бебета от Самоков, родени в София. В последния ден на старата година, на 31 декември, са се родили две деца. По празниците един от дежурните екипи беше с д-р Троева, акушерките Мая Стойкова и Виолета Белишка и санитарката Йорданка Йоргакиева, под чиито грижи бяха осем новородени.  За целия декември са се родили 43 самоковчета.