Синът на шофьора в Спешна Помощ- Кресна, Георги Шатев с още трима паднаха в пропаст след ПТП, кметът Георгиев организира акция по кръводаряване, един е с пукнат череп

Николай Георгиев

Стилиян Николов, Иван Везенков, Георги Шатев и Божидар Христов, както и техен приятел от Благоевград са тежко ранените момчетата, които снощи паднаха с кола в 100-метрова пропаст край местността Синаница над Кресна. Те се връщали от хижа високо в Пирин. Бащата на Везенков е шофьор в местния Спешен център.

Снощи се освободил от дежурство, а часове по късно синът му попаднал в тежкото премеждие. Георги Шатев е син на служителя в парк Пирин Атанас Шатев, бащата на Стилян има дърводелски цех, всички те снощи са били на мястото на инцидента и заедно с огнеборците са помагали да извадят децата си от падналия автомобил. Момчетата са настанени в благоевградската болница, в хирургия и ортопедия с различни наранявания.

Цяла нощ лекарите са работили с ранените, единият от които е със счупен череп, другите са с по-леки наранявания. Припомняме, че сигнал за катастрофата бе подаден малко след 22.30 часа, но все още не е ясно колко време са престояли момчетата в пропастта, тъй като не са разпитвани.

Свиквам в общината колегите си, организираме акция за даряване на кръв, ако е нужно, както и финансова помощ на роднините на пострадалите, това заяви градоначалникът на Кресна, Николай Георгиев. От болницата в Благоевград твърдят, че състоянието им е овладяно и засега няма никой с опасност за живота.