Thursday, June 13, 2024
HomeНовиниБългарияСкандал с президентския секретар Пламен Узунов - бивш митничар му дава "личен...

Скандал с президентския секретар Пламен Узунов – бивш митничар му дава “личен подарък” в запис на Афера

Сайтът “Афера” разпространи видеозапис със среща между секретаря по правни въпроси на президента Пламен Узунов и бившия шеф на Агенция “Митници” Петко Петков.В разпространените кадри се вижда как Петков предава плик на Узунов по време на разговор в столично заведение.Видеозаписът е от охранителна камера в заведение. Петко Петков обясни, че с Узунов са лични приятели.

“Това е лична среща, приятелска. Той ми помогна с контакт за операция, правиха ми трансплантацията на черен дроб”, обясни пред NOVA Петков. Разговорът, заснет с камера, бил личен.”За митници няма какво да говорим. Аз съм напуснал преди 10 години и нямам никакво отношение, освен това, че се познавам с хората там”, каза Петков.Това, което даде повод за различни тълкувания е пликът, който Узунов получава от Петков.”В него имаше една бутилка ром и една кутия пури.

И това е лично от мен за мое здраве. Вътре нито е имало кюлчета със злато, нито пачки евро”, каза още Петков.На видеото се вижда още, че двамата събеседници оставят телефоните си на бара. “За да си заредим телефоните, там има зарядни устройства, може да минете през заведението, да видите. Ние, ако имаме нещо да си говорим с Пламен Узунов, според конспирацията, която се развива в момента, дали бихме си позволили да си говорим в заведението. Това е смешно”.

Петков смята, че изкараните записи са атака срещу Пламен Узунов.”Според мен целта е да бъде уязвен Узунов по брутален начин”, заяви той. И се закани, че ще съди всички, които пишат компромати по негов адрес.Официален отговор имаше и от президентството. В него заявяват, че „не коментират манипулации”.Веднага последва и реакция от ГЕРБ.”Коментарът от президентството не е валиден, защото те не дължат отговор на нас, а на цялото общество.

Той е бивш началник на столичната Митница в най-мътните години – в края на 90-те, когато Самоковеца правеше най-голямата контрабанда в историята на България”, заяви Тома Биков.

RELATED ARTICLES

Most Popular