След повече от година минипарламентът в Кюстендил най-после си избра заместник-председател

33-ма съветници гласуваха за Ангел Ангелов, един пусна празен плик

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ангел Ангелов става заместник-председател на минипарламента в Кюстендил след тайно гласуване на заседание на Общинския съвет. Неговата кандидатура издигна треньорът по борба Валери Райчев. Председателят на временната комисия по избора обяви, че Ангелов е получил подкрепата на 33-ма от колегите си, а само един е намереният плик без бюлетина.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Благодаря на всички, които гласуваха за мен, също и на колегата, за когото не достигна бюлетина. Ще работя с всички вас както досега за идеите, за които сме се събрали”, заяви след избора Ангел Ангелов. „Ще изпълнявам задълженията си по време на предизборна кампания, няма да позволя ОбС да се превърне в място на политическа агитация“, допълни още той.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Шефката на минипарламента Михаела Крумова коментира, че отдавна е трябвало да бъде избран заместник-председател.

„Имам много ангажименти, в крайна сметка има моменти, в които като работата – основната ми професия, Общинския съвет, политически ангажименти, трябва да има някой, който да ме разтовари от ОбС. Не че бягам, но в крайна сметка съм и човек и ако щете, аз дори не мога да се разболея. Няма кой да подписва. Редно е, винаги е имало заместник-председател, това се отглагаше много дълго време. Трябва да има заместник-председател, тъй като това го изисква и Законът за местното самоуправление и местната администрация. И пак казвам, че съм жив човек. Редно беше заместник-председателят да бъде от друга група, това е удачно и за по-голяма прозрачност. Затова и не издигнахме“, заяви Михаела Крумова, която е от квотата на ПП ГЕРБ.33-08-01-sesia4

След избора на заместник-председател съветниците гласуваха заместник-кметът на община Кюстендил инженер Росица Плачкова да представлява общината по време на заседанието на ВиК асоциацията на 2 март. Общинските съветници я упълномощиха да гласува със „за” по отношение на точките за приемане на отчета на бюджета на асоциацията за 2016 година, приемане на бюджета за настоящата година и приемане на информация за дейността на водната асоциация през 2016 година. Малко над 20 хил. лева е вноската на община Кюстендил в бюджета на водната асоциация за 2017 година.

 

Снимките:

1  От ляво надясно съветниците от ГЕРБ Иво Саев и Спиридон Лещански, до тях Невенка Панчева от БСП и Мирослава Христова

2  Съветникът Христо Абаджиев упражни правото си на глас при тайния вот, зад него Кирил Илиев и вдясно треньорът по борба Валери Райчев

3 На преден план кметът Петър Паунов и председателят на ОбС Михаела Крумова

4  Ангел Ангелов е новият заместник-председател на ОбС.