Friday, June 21, 2024
HomeРегионБлагоевградСлед тапите по празниците: Предлагат удължаване на АМ "Струма" с 600 метра

След тапите по празниците: Предлагат удължаване на АМ “Струма” с 600 метра

За това настояват кметове от региона и жители, които са събрали над 3 000 подписа

Автомагистрала „Струма” да бъде удължена с 600 метра в района на Симитли, до отбивката за Банско. За това настояват кметове от региона и жители, които са събрали над 3000 подписа. Според местните хора, ако строителните дейности бъдат изпълнени в спешен порядък, трафикът в района в настъпващите летни дни ще бъде значително улеснен. До предложението се стигна след поредните огромни тапи в началото и края на отминалите почивни дни.

От АПИ в официален отговор до NOVA посочиха, че удължаването на АМ „Струма” стои на дневен ред и се обсъжда от експерти на агенцията. Отсечката е част от Лот 3-1 от автомагистралата между Благоевград и Крупник, който предстои да се построи, когато стане ясен окончателният вариант за Кресненското дефиле. Въпреки това е възможно предварителното построяване на отсечката, за да се сложи край на тапите и задръстванията в района.

При голямото прибиране в неделя, от Агенция „Пътна инфраструктура” въведоха революционно нова организация на движението в района на Симитли. Задръстванията обаче не само че не бяха избегнати, но се оформиха и нови тапи, във вътрешността на града.

„Вариантът, както повтаряме месеци наред, е един – да се направят двете платна, които да отбият трафика за Банско, и да не се получава това стълкновение тук между двата потока – от Банско и от Гърция”, заяви Апостол Апостолов, кмет на Симитли.

Това, което искат в Симитли, е автомагистралата спешно да бъде удължена в посока Кулата, така че двете ѝ ленти да достигат до пътния възел, водещ към Банско. Така, когато точката на пресичане между идващите от зимния ни курорт и прибиращите се от Гърция изчезне, задръстванията край Симитли би трябвало да останат в историята.

RELATED ARTICLES

Most Popular