След 30-минутна гонка ЮЗУ студентът Илия Павлов от Дупница извади 5-килограмов шаран: 20 минути се борих да го измъкна

Илия Павлов

Илия Павлов от Дупница, студент по национална сигурност в ЮЗУ, улови 5-килограмов шаран. Дупничанинът отишъл на риба със свои приятели на язовира край Невестино.

Изненадата за всички била огромна, когато на въдицата на Илия се хванал огромният трофей и станало страшно. Шаранът се оказал невероятно мощен и със страшна сила повлякъл Илия към дъното на язовира.

„Падна 20-минутна жестока борба. Всички се чудихме какво е това животно. Добре че въдицата беше здрава, та не се счупи”, звъняха в редакцията на „Вяра” приятели на Илия. Веднага се свързахме с рибаря. „30 минути го дебнах, 20 минути хвърлях куката около него. По всичко личеше, че не е гладен. На въдицата сложих захранка от царевица на дънна кука с тежест. Оказа се обаче голям хитрец. Подуши я, остави я, подуши я, остави я. Тичах след него 30 минути. Просто се фокусирах върху него, рекох си: този ще е. Вложих цялата си енергия. Изведнъж отвори устата и захапа куката. Моментално като ужилен започна да се хвърля и мята и тръгна към храстите. Рекох си: ако там се заплете, край. 20 минути се борих, приятелите ми дойдоха да ме сменят, но аз реших, че ще го извадя сам. Малко оставаше да скъса влакното, добре че сложих 4-милиметрово”, разказа Павлов за борбата. Така Илия освен шарана успя да спечели уважението на останалите рибари.