Снежана 10 години чака този ден! Една закуска на крак слага край на много кошмари!

 

Домът на Снежана Богословова се намира в махала „Зарина махала“ в пернишкия квартал „Драгановец“. Години наред прахта от улица „Райна Княгиня“ влиза в къщата й.

Днес жената е повече от щастлива и благодарна, че кметът на Перник Вяра Церовска обърна внимание на проблема на нея и съседите й – драгановци.

Макар и малка, улицата се оказа доста натоварена откъм движение и коли.

Тази сутрин Снежана бе разбрала, че кметът на град Перник ще посети на място работниците, които след десетилетие глухота на властта в Перник вече ремонтират пътя.

Още когато видя кметския екип, Снежана излезе от двора си, а в ръцете носеше лично приготвен домашен кекс.

Получи се импровизирана закуска на крак с баница, напитки и кекс.

В нея се включиха и жителите на махалата.

„Аз съм кореняк перничанка. Преди десетина години се направи улицата. Преди това беше голяма кал, децата минаваха, срамуваха се от обувките си. Улицата се направи, но имаше една къща, която имаше големи претенции и не позволиха да се ремонтира този участък. Когато колите карат с висока скорост, тук се тресе земята. Очакваме да няма повече сътресения и прах. Благодарим много на кметицата, че се обърна към нас с много уважение и ни направи улицата„, разказа Снежана, която членува в пенсионерския клуб в Перник

Кметът на Перник Вяра Церовска и зам.кмета Денислав Захариев се радват, когато виждат, че общинските усилия решават проблемите на хората в града.

След като поприказваха с хората от Зарина махала, кметският екип на Община Перник продължи обиколката си към стадиона в „Димова махала“, където тече усилен ремонт на спортната база като част от кампанията на кмета на града „Повече игри навън, по-малко игри в телефона„.