Friday, June 21, 2024
HomeРегионБобов долСтанислав Тенев, ГЕРБ – СДС: Не езикът на омразата и клеветите ще...

Станислав Тенев, ГЕРБ – СДС: Не езикът на омразата и клеветите ще водят България в развитието й, необходима е експертна работа и надграждане на постигнатото

Не езикът на омразата и не интригите и клеветите ще водят България в развитието й. Необходима е ежедневна, рутинна, експертна работа и надграждане на постигнатото. Готови сме да работим за просперитета на страната – така, както сме го правили досега. Това заяви по време на разговор със свои съграждани в Бобов дол кандидатът за народен представител от ГЕРБ – СДС Станислав Тенев. В организираната по негова инициатива среща се включиха и водачът на листата Христо Терзийски, кандидатите за народни представители Даниел Александров, Михаела Крумова и д-р Александър Паризов, както и областният координатор на политическата сила Даниел Данчев. С жителите на Бобов дол кандидатите от ГЕРБ – СДС се срещнаха и поговориха откровено за проблемите и предизвикателствата, които стоят за решава не само на местно, но и на национално ниво.

На въпроса защо е приел отново да бъде кандидат за народен представител Станислав Тенев отговори: „Приех, не защото искам да бъда политик или депутат на всяка цена, а защото оценява реално какво е направило правителството през последните години за сектора „Земеделие“, в която сфера работи и аз. Имам реален поглед и мога да оценя как се е променил секторът към по-добро.“

Пред бобовдолци ексминистърът на вътрешните работи и водач на листата, Христо Терзийски обясни, че в районите и населените места, където основната трудова заетост е фокусирана в едно или малко на брой предприятия, е необходимо да се предвидят гъвкави програми, които да гарантират стабилни нива на заетост. „Хората трябва да имат спокойствието и увереността, че независимо от колебанията в структурата на пазара, ще разполагат с достатъчно добри алтернативи за работа и сигурни доходи“, каза Терзийски.

„Има един много важен документ, който ще помогне на България да преодолее последиците от Covid-19 и да възстанови икономиката си. Този документ се казва План за възстановяване и устойчивост. Но какво стана с него, редактира се, изчезна, потъна. Българската икономика губи ценни възможности да се възползва от европейската помощ в подкрепа на бизнеса, за запазване на доходите и борба с безработицата“, заяви своята позиция вторият в листата Даниел Александров.

Една от основните теми, която се оказа, че вълнува местното население, е как ще бъде приложен Фондът за справедлив преход и дали ще има възможности за развитие на общината като енергиен център, какъвто е и до сега. Коментиран бе и въпросът с трудовата реализация на хората, заети в сектор енергетика. „Целта на Зеления пакт е да бъде намалено производството на парниковите газове с поне 50%, сравнено с нивата от 1990 година. Коалиция ГЕРБ-СДС ще продължи да бъде проевропейски ориентирана, в диалог с Европейска комисия за успешното реализиране на тази политика в нашия регион“, обясни третата в листата Михаела Крумова.

Пред д-р Александър Паризов жителите на Бобов дол се оплакаха от затруднения достъп до здравни услуги, тъй като на територията на общината няма болница. Те споделиха и за ограничения спектър от социални услуги, до който имат достъп, а като причина посочиха, че местната администрация не използва оптимално възможностите за кандидатстване по различни програми. Д-р Паризов, който е под номер 5 в листата, обясни, че коалиция ГЕРБ – СДС е заложила в програмата си да бъдат създадени мобилни лекарски и зъболекарски екипи за всеки и навсякъде, както и да има мобилни аптеки там, където липсват.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

RELATED ARTICLES

Most Popular