Saturday, July 27, 2024
HomeРегионБобов долСтанислав Тенев от коалиция ГЕРБ-СДС: Искам приятелите ми да се завърнат тук

Станислав Тенев от коалиция ГЕРБ-СДС: Искам приятелите ми да се завърнат тук

Защо един кандидат за народен представител предпочита Бобов дол пред столицата?

Едно младо семейство е избрало да живее и работи в малкия миньорски град Бобов дол. Успели са да си създадат собствена хармония и удобства, да намерят перспектива и да отглеждат детето си в малкия град. Открили са и безброй предимства в това. Имат си дом, работа, живеят спокойно, обградени са от добри приятели и казват, че си имат всичко, което ги прави щастливи.  И най-вече отглеждат хармонично своята прекрасна дъщеря Емона. Тя е на 10 , учи в местното училище, има много приятелки и расте свободна. Родителите й не изпитват притеснения, когато ходи сама на училище или излиза на разходка със своите съученици. Казват, че имат щастието да отглеждат детето си в тихо градче, в което липсват пороците на големия град. Обичат Бобов дол и въпреки опитите да заживеят в Столицата са избрали да се върнат и градят бъдещето си на родна територия.

Представям ви семейството на Станислав Тенев, кандидат за народен представител от листата на коалиция ГЕРБ –СДС и неговата спътница в живота Владислава Борисова.Вече повече от 15 години двамата градят заедно дом, семейство и кариера в родния си град.

Още щом ги види човек ще разбере , че са като огънят и водата. Той е логиката , тя е действието. Или както се казва в една поговорка- противоположностите се привличат. Въпреки различните си характери, двамата са постигнали уникална хармония и вървят в една обща посока напред.

Когато влезеш в техния дом първият, който те посреща е домашният любимец Ричи. Той е порода Голдън ретрийвър. Още щом чу стъпките пред входната врата се хвърли да ни посрещне. „Кучето е равностоен член на нашето семейство. И знаете ли, той е обединяващата и консенсусната фигура тук. Всички го обичаме и се събираме около него. ”, споделят с обич Станислав и Владислава. И наистина Ричи има такива очи и излъчване, че се предаваш веднага щом зърнеш.

Освен  от уханието на прясно изпечения сладкиш и кафе, с които ме посреща  стопанката на дома, дъхът ми спира от красивите орхидеи. Различни цветове греят на прозореца и хвърлят уют върху целия им апартамент. Малки фигурки и сувенири напомнят за местата, които семейството е посетило и запазило като спомен. Разказват ми, че представата им за перфектната почивка не е свързана с посещения на известни хотели и  SPA-курорти. Обичат природата, разходките и опознаването на некомерсиални туристически дестинации в страната. Най-хубавите им ваканции са свързани с място над Якоруда. Там, малка къщичка в планината ги зарежда с невероятни преживявания и спомени, и не пропускат да я посещават при всеки удобен момент.

Станислав и Владислава са толкова земни, че ти иде да се засрамиш от собствената си мисъл преди разговора, че щом в дома им има кандидат за депутат, то вероятно и двамата ще вложат старание  да се представят в една различна светлина. Напротив! Двамата  напълно разбиват образа на семейство, което  се стреми към власт и привилегии.  И към този момент най-важното за тях си остават здравите семейни устои и ценности. Големите им мечти не са фиксирани към парламента, а към тяхната дъщеря. Искат тя да порасте достоен човек. Да бъде добра, разумна, да получи добро образование и да намери реализация в България. Влагат много сили и енергия, мечтата им да се случи. И  пожелават същото за всяко българско семейство.

Насочвам разговора към участието на Станислав Тенев в настоящата предизборна надпревара. Питам ги, дали и как ще се промени животът им, ако той бъде избран за депутат. Двамата са сигурни, че не очакват в битието им да настъпят драстични  промени. А още по-категорични са, че няма да се преместят да живеят в София, дори това да се случи. „Аз ще продължа да живея в Бобов дол и дори да вляза в парламента ще пътувам всеки ден. Магистралата даде възможност за бързо придвижване. Хора и от по-отдалечени места работят в столицата. Семейството ми ще си бъде тук, а аз ще пътувам сутрин и ще се прибирам вечер в собствения си дом”, категоричен е Ст.Тенев. Питам го, каква е голямата му мечта за Бобов дол и региона и получих възможно най-чистосърдечния  отговор от човек, който обича родното си място. „Най-много искам детските ми приятели отново да се завърнат. Да бъдем заедно и щастливи, каквито сме били винаги тук. Ето, за това ще работя! Независимо от позицията, на която съм и ще бъда”, споделя Станислав Тенев. Съпругата му  Владислава го подкрепя за активното му включване в политиката. Самата тя желае успех на ГЕРБ, защото твърдо е убедена, че тяхното управление дава пътя към по-добър живот на всички млади хора.

Разбирам, че Станислав Тенев е готов да даде много за родния си град и региона въобще. Като служител в общинската земеделска служба е познат на много хора в района. Преди това е работил в администрацията на Бобов дол в сферата на евроинтеграцията. И понеже е местен, хората го познават и е спечелил уважението им. Твърди, че в сектор земеделие държавата е вложила огромни усилия и средства през последните години. В разгара на пандемията и затварянето на страната стопаните са получили огромна помощ от правителството. Обяснява, че и към този момент средствата дори към най-малките земеделски стопани продължават да пристигат навреме. Доволен е, че може спокойно да гледа хората в очите. „В секторът, където работя аз мога да кажа, че държавата застана зад всеки един. Хората се чувстват сигурни и спокойни. Могат да планират своя бизнес, да купуват, да инвестират и да се развиват. Никога преди това, тези неща не са се случвали.Всеки един земеделец добре помни едни други по-стари времена и може да направи разликата”, категоричен е Станислав Тенев. Когато го попитах дали по време на срещите си с хората е почувствал необходимата подкрепа той ми сподели, че избирателите са изключително мъдри в преценката си. Това му дава спокойствието, че и той е направил верен избор в живота си. Определя листата на ГЕРБ като изключително силна и успешна и се чувства горд, че е част от нея. „За мен е привилегия да бъда част от този отбор и съм сигурен, че ще имаме много добро представяне в област Кюстендил”, категоричен е Тенев.

Двамата със съпругата му и кучето Ричи ме изпращат.Вървя по стълбите в блока и си мисля, че може би и ГЕРБ са спечелили със Станислав Тенев, щом са включили толкова млад, земен и неопетнен човек в листите си.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Теди Стоименова

Снимки:Личен архив

RELATED ARTICLES

Most Popular