Friday, June 21, 2024
HomeНовиниБългарияСтанишев: За БСП няма да е здравословно да прави коалиция с ДПС,...

Станишев: За БСП няма да е здравословно да прави коалиция с ДПС, не е сигурно, че те са извлекли поуките от собствените си грешки

08-12-03-stanishevЗа БСП няма да е здравословно да прави коалиция с ДПС след предсрочните парламентарни избори през пролетта. Това смята бившият лидер на социалистическата партия и настоящ президент на ПЕС Сергей Станишев, който бе премиер на страната с мандата на ДПС.

“Ние сме управлявали с ДПС два мандата. Не е сигурно, че те са извлекли поуките от собствените си грешки”, заяви Станишев пред журналисти, които събра на баница с късмети вчера. Според него БСП трябва да “остави стари коалиционни мантри и да не плаща цената заради предишни партньори”. Станишев обаче не пожела да отговори на въпроси дали БСП трябва да влезе в управлението в коалиция с ГЕРБ. Мотивът му – преди избори не се говорело за следизборни коалиции. Бившият лидер на БСП даде съвет коалициите да се правят на база на ясна платформа и при действащ коалиционен съвет. Според него не е добър сценарий за България след изборите през пролетта да има още едни, тъй като не може да се направи коалиция.

 

Снимка:

Сергей Станишев

 

RELATED ARTICLES

Most Popular