Стоянка Мутафова с приз „Мисис Дама на годината“ в категория „Култура и изкуство“

  • Дупничанката Стойка Николова получи автограф от известната актриса

 

Най-възрастната играеща актриса в света Стоянка Мутафова стана „Мисис Дама на годината 2019” в категория „Култура и изкуство“. Наградата й бе връчена на пищна церемония в столичен хотел. Отличието бе представено от Ники Сотиров, който определи честта като „сакрална“.

Почетен плакет на церемонията получи и дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки като най-талантливата и всеотдайна дъщеря. Наградата връчи младата актриса Теа Шаркова. Наградите се раздават за единадесети пореден път, като идеята е да бъдат отличени онези жени на днешния ден, известни или не толкова, които сами изграждат своето име и се гордеят с него.

На церемонията присъства и Мисис България 2015 Стойка Николова от Дупница, която получи автограф от Мутафова върху биографичната книга „Стоянка Мутафова: Добър вечер, столетие мое!”. Николова не пропусна да поздрави отличените дами и си направи снимки за спомен с повечето. Над 150 дами се конкурираха в 27 категории, като журито награди 10 от тях.

Теодора Давидкова получи приз в категория „Здраве и красота”, председателят на Сдружение „Дива земя” Ваня Ламбева е с приз в категория “Будители – в името на детето“. Организацията подпомага развитието на талантливи деца и хора в неравностойно положение. В категория „Добивна промишленост и строителство“ победителка стана Диана Миткова, а в категория „Социален проект“ статуетката получи Петя Цветанова, която е председател и изпълнителен директор на Национален фонд „Свети Никола“.

За изминалите 20 години тя е поела ангажимента за хиляди деца сираци, с физически и ментални увреждания, както и възрастни психично болни, пребиваващи в социални домове. В категория „Правосъдие“ наградата взе Богдана Желявска, която е съдия в СГС от 2004 г. Снежана Спасова е победител в категорията „Лоялен партньор”. В категория „Медии и журналистика“ статуетката заслужи Цвета Герчева. Д-р Елена Крумхол е призьор в сектор „Чуждестранен патньор” – Неовитал частен институт – Германия.