Стоян Тросков: Независимо от загубата на „Малеш“ срещу „Миньор“ младите таланти от школата ме задоволиха с играта си

Стоян Тросков

Общо девет основни футболисти напуснаха мъжкия  отбор на ФК „Малеш“ (Микрево). Четири от тях направиха това след мача срещу „Места“ (Хаджидимово) и пет – след мача срещу „Бачево“. Това силно изненада ръководството на клуба и най-вече старши треньора Стоян Тросков. Според тях досега не е допускано вмешателство в работата на наставника, така че изтеклата информация, че избягалите футболисти са били недоволни от извършените смени в изминалите мачове, не отговаря на истината. Независимо от това Стоян Тросков прибягна до услугите на момчетата от ДЮШ на клуба. Така за гостуването в Елешница срещу  местния „Миньор“ преобладаващата част от основния състав бе от момчета на 13 и 14 години. Срещата започна зле за отбора на „Малеш“, като до 20-ата минута  отборът на домакините поведе с 3:0. Окуражавани от наставника си младоците на „Малеш“ от минута на минута заиграваха по-добре. В 26-ата минута Димитър Кокалков от по-опитните футболисти отбеляза красиво попадение за 3:1. До края на първата част на срещата двата отбора си отбелязаха по още едно попадение и футболистите се оттеглиха на почивка при резултат 4:2 за „Миньор“.
Втората част на мача започна с гол във вратата на гостите за 5:2. Наставникът на „Малеш“ Стоян Тросков извърши две смени, като даде шанс на 13-годишните Славчо Димитров и Димитър Атанасов, които заеха места в защитата на отбора.  Два бързи гола за отбора на „Малеш“ , дело на Мартин Василев и Николай Вълков, направиха резултата 5:4.
След срещата старши-треньорът на „Малеш“ (Микрево) Стоян Тросков сподели: „Независимо от младостта и неопитността футболистите от ДЮШ на клуба дадоха всичко от себе си и ще разчитам на тях в оставащите три срещи срещу „Перун“ (Кресна), „Левски“ (Крупник) и „Белица“.