Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникСтруктурата на „Възраждане“ в Перник номинира Петър Волгин за кандидат за евродепутат

Структурата на „Възраждане“ в Перник номинира Петър Волгин за кандидат за евродепутат

Общинската структура на политическа партия „Възраждане“ в Перник номинира журналиста Петър Волгин за кандидат за депутат в Европейския парламент. Това беше съобщено на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Перник.

Народният представител Димо Дренчев поясни, че в момента текат номинации сред структурите на партията, които са над 120 в страната и чужбина. Всяка от тях има право да номинира кандидати за европейския парламент, като изискванията към тях са да са с консервативни разбирания, да говорят най-малко два западни езика, както да са с висше образование.

„Разбиранията на Волгин за това как трябва да се развива Европейският съюз напълно съвпадат с тези на членовете и симпатизантите на нашата партия. Считаме, че той е достатъчно борбен и компетентен да ни представлява, така че ще издигнем неговата кандидатура. Той също като нас е на мнение, че досегашните политики за зелената и синята сделка, която ще регулира и облага ползването на водите, не отговарят на интересите на България и гражданите ѝ“, заяви народният представител.

На пресконференцията стана известно още, че структурата на „Възраждане“ в Радомир също вече е излъчила своята номинация за евродепутат. Това е 38-годишната Елизабета Йорданова. Тя е от Радомир, живее в София. Работи като мениджър на фирма. Владее два западни езика и има висше образование.

Очаква се окончателният състав на листата на партия “Възраждане” с кандидати за евродепутати да стане известна на 12 април.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular