Студ скова Стария континент: Централна и Западна Европа са в плен на лошото време

Снимка: Архив

Снегът причини огромни затруднения по пътищата, хора останаха без ток

Летището на Мюнхен възобнови работата си. Един от най-натоварените аеропорти в Германия спря всичките полети заради обилен снеговалеж и тежки зимни условия в провинция Бавария.

Работата на мюнхенското летище е възобновена с някои ограничения на въздушния трафик, уточни компанията оператор.

Полети бяха отменени и в Швейцария, част от Австрия също затъна в снегове и транспортен хаос. Към ситуацията в планинските райони се прибавя и обявената опасност от лавини.

В Чехия основната магистрала и други пътища бяха блокирани с часове, влакове и автомобили на обществения транспорт се движеха със закъснения, а над 15 000 домакинства останаха без ток. Във Великобритания температурите паднаха под точката на замръзване.

Снегът причини огромни затруднения по пътищата. Шофьори в графство Къмбрия разказаха, че са заседнали и с часове са били без храна и вода. Те се оплакаха, че службите за спешна помощ и други агенции не са им предоставили необходимата помощ.

На много места в Обединеното кралство са в сила жълти и оранжеви кодове. Снеговалежите на Острова продължават и в неделя. В Шотландия бяха измерени температури от минус 12 градуса./ bgonair.bg