Събират пари за лечението на Илия Близнаков в Дупница, художникът Н. Табаков предложи на търг своя лампа за 100 лв.

Илия Близнаков
Илия Близнаков

Състоянието му е тежко, от шест месеца лекарите не могат да установят точна диагноза, твърдят близки на дългогодишния школски шеф

Дупничани стартират благотворителна кампания в подкрепа на лечението на дългогодишния директор на ОУ “Климент Охридски” Илия Близнаков. Художникът и бивш общински съветник Николай Табаков създаде в социалната мрежа фейсбук групаДа помогнем на Илия Близнаков”. Той предложи своя лампа на търг с първоначална цена от 100 лв., като наддаването приключва на 4 септември, а засега най-високата цена от 180 лв. е заявила Юлия Иванова.
“Приятелят ни Илия Близнаков се нуждае от нашата помощ. Състоянието му е тежко, от шест месеца вече лекарите не могат да установят точна диагноза. Следват нови изследвания, а семейството му вече се затруднява да поема разходите по престой в болници, медикаменти и консумативи”, пише в поканата за подкрепа. Илия Близнаков е уважаван гражданин на община Дупница, бил е началник-отдел „Култура” към общината. Дългогодишен директор на училище „Климент Охридски”, в последните две години се бореше да направи училището от основно на средно и успя.