Събраха над 15 000 лв. на благотворителен търг с тениски на Стоичков, Бербатов и Алваро Мората в Благоевград

  • Средствата ще бъдат дарени на родилното и детското отделение на болницата в града

На благотворителен търг с две тениски на Христо Стоичков, топка с негов автограф и тениски с автограф и послание от Димитър Бербатов и Алваро Мората са събрани над петнайсет хиляди лева, каза за БТА Антон Йовков, който е основен организатор. Търгът се е състоял в Благоевград в последния ден от благотворителния коледен турнир по мини футбол “Скапто къп”. На него са закупени още петнайсет тениски на популярни български футболисти, сред които Кирил Десподов, на Станислав Костов и Иван Горанов от „Левски”, тениска на Чавдар Янков от тима на „Хановер 96” (Германия), фланелка на Георги Петков с автографи на целия отбор на „Славия”, Димитър Илиев от „Локомотив” (Пловдив), на играчите от ЦСКА Кристиян Малинов и Али Соу, както и на Благой Георгиев от ФК „Оренбург” (Русия). На благотворителния търг са продадени и две тениски с послания на играчи на националния отбор. Едната е предоставена от Ивелин Попов, а другата – от Станислав Костов.

Много известни футболисти взеха участие и в самия турнир. Победа на финала грабна отборът на Станислав Костов, в който играха и Станислав Дяков и Владислав Златинов. Втори се класира юношеският тим на „Пирин” (Бл), трети и четвърти са „Зона Ц” и отборът на Николай Бодуров. В турнира взеха участие и осем детски отбора от Благоевград и региона.


Събраната от благотворителния турнир сума ще стане ясна в началото на следващата година, тъй като инициативите продължават до края на месец декември, каза за БТА Антон Йовков. Той допълни, че средствата ще бъдат дарени на родилното и детското отделение на болницата в Благоевград.

Снимки: Стойко Поповски, фейсбук страница „Благотворителен турнир по мини футбол “Скапто Купа”.