Събраха пенсионирани учители на тържествен обяд в Симитли

На тържествен обяд по повод 24-ти май и тази година се събраха пенсионираните учители от Симитли. Мястото на тяхната среща бе ресторант „Пирин“, а поводът – един от най-големите празници за всички, които някога са се докоснали до образованието, науката, културата и просветата.
Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров, главният секретар на общината Гергана Стоименова и директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли не пропуснаха да поздравят учителите, макар и вече не упражняващи любимата професия. Те им пожелаха здраве и дълголетие, но също така им благодариха за работата, която са свършили през годините и за знанията, които са предали на стотици жители на община Симитли. Благодарение на тяхната неуморна работа в годините назад, днес много хора от общината жънат успехи в различни сфери – спорт, образование, култура, наука, политика и други.
Учителите с радост си спомниха за отминалите дни, за своите ученици и колеги за любимото училище и класна стая и заявиха, че са щастливи, защото са имали възможността да продължат делото на Светите братя Кирил и Методий, и то в родната община Симитли, където са имали възможността да преподават дълги години.